SNIMCI NALIK ONIM SA RATIŠTA! NARKO KARTELI NAPALI BOMBAMA: Narod BEŽI, dok tlo potresaju EKSPLOZIJE (VIDEO)
Bombe, Foto: Printscreen/DailyMail

pljušte bombe

SNIMCI NALIK ONIM SA RATIŠTA! NARKO KARTELI NAPALI BOMBAMA: Narod BEŽI, dok tlo potresaju EKSPLOZIJE (VIDEO)

Šokantni snimak iz vazduha od ponedeljka pokazuje kako kako bombe padaju na ceradu u džungli ispod koje su bili ljudi

Objavljeno:

Narko karteli u Meksiku koriste bespilotne letelice da bombama gađaju ljude po šumama oko grada Tepalkatepeka, i objavljuju snimke nalik onima sa ratišta.

Narod koji živi u ratnoj zoni prinuđen je da beži dok padaju dok padaju bombe, dok dronove kontroliše Kartel nove generacije iz Haliska (Cartel Jalisco de nueva Generacion ili CJNG), prenosi Dejli mejl.

Šokantni snimak iz vazduha od ponedeljka pokazuje kako kako bombe padaju na ceradu u džungli ispod koje su bili ljudi. Oni kreću da beže, dok iza njih tlo potresaju eksplozije.

Dron je navodno nastavio da bombarduje sve dok ga meštani nisu oborili, a najmanje jedna osoba je povređena u napadu.

Ovo je samo najnoviji u nizu sve brutalnijih incidenta u saveznoj državi Mičoakan.

Desio se samo nekoliko nedelja nakon što je iz obližnjeg grada Činikuila otprilike polovina stanovništva pobegla, mnogi ilegalno u SAD, kako bi izbegli nasilje kartela.

Dronovi su tada takođe korišćeni u ovog gradu i doveli su do masovnog egzodusa kako civila, tako i policajaca.

Mičoakan je inače bio epicentar trgovine drogom, a poslednjih meseci se situacija dodatno pogoršala usled čestih oružanih borbi za vlast između rivalskih kartela.

CJNC se smatra jednim od dva najmoćnija narko klana u Meksiku, pored kartela Sinaloa uhapšenog Hoakina ‘el Čapa’ Guzmana.

Napadi dronovima u ponedeljak su navodno bili usmereni protiv stanovnika Tepalkatepeke koji su učestvovali u kratkoj pucnjavi pokušavši da pruže otpor članovima kartela dok su ovi preuzmali kontrolu nad okolnim oblastima ranije tog dana.

Mali gradovi i sela po šumama Mičoakana su mesecima u središtu borbi, dok se rivalski karteli bore svim silama za svaki pedalj teritorije.

Prošle nedelje je gradonačelnica Tepalkatepeka Marta Laura Mendoza molila meksičke vlasti za pomoć u uspostavljanju mira u regionu koji je razpren nasiljem.

– U Tepalkatepeku smo imali četiri meseca nesigurnosti. Ovo je jedina opština u kojoj imamo više od 3.000 raseljenih ljudi. Prošlo je četiri meseca i niko nije došao da nas obiđe, niko nije predložio rešenje! – rekla je očajnički Mendoza, prenosi meksički El Pais.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.