OVA ZEMLJA JE OTVORILA PRVO DEČIJE OMIKRON ODELJENJE: Smislili i ORIGINALAN način kako će UVESELJAVATI mališane!
Odelenje, Foto: Profimedia

PEDIJATRIJSKA JEDINICA

OVA ZEMLJA JE OTVORILA PRVO DEČIJE OMIKRON ODELJENJE: Smislili i ORIGINALAN način kako će UVESELJAVATI mališane!

Dečji objekti za koronavirus radili su i u prethodnim talasima, ali su svi odavno bili zatvoreni kada je omikron udario

Objavljeno:

Pripremajući se za priliv dece koja se bore protiv kovida-19, izraelski lekari su otvorili prvu pedijatrijsku jedinicu omikron u zemlji.

Sa omikronom koji se brzo širi u školama i drugim mestima gde se deca mešaju, značajne hospitalizacije su neizbežne, prema rečima doktora Moše Aškenazi, direktora novog odeljenja u medicinskom centru Šeba.

- Čini se da je omikron manje virulentan od drugih varijanti, ali sam broj zaraženih značiće da će deca biti hospitalizovana - rekao je Aškenazi za The Times of Israel, dodajući da trenutni spiralni brojevi vraćaju živo sećanje na prvi talas početkom 2020.

1 / 8 Foto: Profimedia

Prema njegovim rečima, imaju osećaj "deža vua prvog talasa" i pripremaju se za rat, kao što su to činili u prvom talasu.

- Nažalost, infekcija se širi toliko brzo da očekujem da će ovo novo odeljenje biti popunjeno za 10 do 14 dana, i da ćemo morati da otvorimo još jedno - rekao je dr Aškenazi.

Dečji objekti za koronavirus radili su i u prethodnim talasima, ali su svi odavno bili zatvoreni kada je omikron udario.

U novom odeljenju u Šebi, koja je locirana u Ramat Ganu u blizini Tel Aviva, biće prisutni medicinski klovnovi kako bi razveselili decu.

Takođe će imati novu funkciju koja nije bila prisutna u prethodnim talasima: deca će moći da budu u toku sa svojim školskim zadacima, uz nastavu licem u lice.

- U našoj dečijoj bolnici imamo školu sa 110 učitelja, koji predaju lekcije hospitalizovanoj deci na tri različita jezika - hebrejskom, arapskom i engleskom, i kao na drugim odeljenjima, odlučili smo da držimo časove na odeljenju kovida - rekao je doktor.

Dodao je da žele da stvore situaciju u kojoj će obrazovanje biti isto kao i za drugu decu u bolnici.

Aškenazi je apelovao na roditelje da ne spuštaju gard na osnovu logike da virus izaziva relativno slabu bolest kod dece, dok on misli da je dugi kovid prava pretnja.

Bonus video:

05:27

BRZE VESTI 12.01.2022. 15:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.