BORIS DŽONSON POD ISTRAGOM! Britanski premijer bio na ŽURCI usred LOKDAUNA?
Boris Džonson, Foto: Profimedia

istraga

BORIS DŽONSON POD ISTRAGOM! Britanski premijer bio na ŽURCI usred LOKDAUNA?

S obzirom na tvrdnje i spekulacije o kojima se izveštava, ono što je ispravno jeste da se dozvoli da nezavisna istraga obavlja svoj posao

Objavljeno:

Portparol britanskog premijera Borisa Džonsona odbio je danas da komentariše izveštaje o prisustvu premijera na događaju "donesi svoje piće" u bašti Dauning strita tokom prvog nacionalnog lokdauna u maju 2020. godine.

Kako prenosi agencija Rojters, portparol je rekao da bi prvo trebalo da se završi postojeća istraga o okupljanjima u Dauning stritu.

"S obzirom na tvrdnje i spekulacije o kojima se izveštava, ono što je ispravno jeste da se dozvoli da nezavisna istraga obavlja svoj posao," poručio je on.

Portparol je rekao kako premijer Džonson ima puno poverenje u svog pomoćnika, Martina Rejnoldsa, za koga je "ITV njuz" izvestila da je poslao pozivnicu imejlom za žurku "donesi svoje piće!"

Ukoliko vladina interna istraga, koja istražuje i niz skupova koji se dogodili za vreme lokdauna, onda bi oni koji su umešani trebalo da budu kažnjeni, dodao je portparol, navodi britanska agencija.

Bonus video:

00:11

Bačena bomba na porodičnu kuću jedne porodice u selu kod Kruševca

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.