TJENCIN POOŠTRIO KONTROLU IZLAZA IZ GRADA! Evo šta se zahteva od stanovnika pre nego što odluče da ga napuste
Ilustracija, Foto: Profimedia

KINESKI GRAD

TJENCIN POOŠTRIO KONTROLU IZLAZA IZ GRADA! Evo šta se zahteva od stanovnika pre nego što odluče da ga napuste

Omikron soj korona virusa se veoma brzo širi i to na globalnom nivou, primoravajući nekoliko zemalja da pooštre mere koje se tiču putovanja

Objavljeno:

U pokušaju da zaustavi širenje visoko prenosivog omikron soja, grad na severu Kine, Tjencin poštrio je danas kontrolu izlaza iz grada.

Od stanovnika se zahteva da imaju odobrenje od poslodavaca ili lokanih vlasti pre nego što se odluče da napuste grad.

Lučki grad koji se nalazi jugoistovcno od Pekinga, prijavio je za protekla 24 časa 21 slučaj korona virusa, saopštila je danas Nacionalna zdravstvena komisija, prenosi agencija Rojters.

Tjencin u kom živi oko 14 miliona stanovnika saopštio je da je tokom vikenda potvrdio dva lokalna slučaja zaraze omikron sojem.

Omikron soj korona virusa se veoma brzo širi i to na globalnom nivou, primoravajući nekoliko zemalja da pooštre mere koje se tiču putovanja, navodi Rojters.

Kako se navodi, kineska strategija brzog obuzdavanja pandemije postala je hitna uoči Zimskih olimpijskih igara, koje će se održati u Pekingu i susednoj provinciji Hubej od 4. februara.

Masovno testiranje u Tjencinu trebalo bi da se završi za dva dana i deo je napora grada da "odlučno spreči širenje virusa na druge provincije, regione i gradove, posebno u Peking", navela je gradska vlada u pismu stanovnicima.

U kineskoj centralnoj provinciji Henan, grad Anjang otkrio je dve lokalne infekcije omikronom, objavio je danas lokalni list.

Grad sa 5,5 miliona stanovnika obustavio je od nedelje sav gradski prevoz.

Pre izbijanja infekcije korona virusa u Tjencinu i Anjangu, Kina je prijavila nekoliko slučajeva omikron soja i to među međunarodnim putnicima i najmanje jednu lokalno prenosivu infekciju omikronom.

Bonus video:

07:19

Stručnjak se protivi tome da se njegovi drugari izvuku: GDE JE TAJ TELEFON!?

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.