KAZAHSTAN PROGLASIO VANREDNO STANJE NA CELOJ SVOJOJ TERITORIJI: Haos nakon POGOĐENIH DEMONSTRACIJA
Kazahstan, Foto: Profimedia

HOROR

KAZAHSTAN PROGLASIO VANREDNO STANJE NA CELOJ SVOJOJ TERITORIJI: Haos nakon POGOĐENIH DEMONSTRACIJA

Demonstracije protiv naglog poskupljanja tečnog gasa, koji mnogi koriste kao gorivo za automobile, počele su ove nedelje na zapadu Kazahstana i potom se proširile po zemlji

Objavljeno:

Kazahstan je proglasio danas vanredno stanje na celoj svojoj teritoriji posle demonstracija izbilih zbog porasta cena goriva kojie su prerasli u nerede, javili su ruski mediji. Ruske agencije Interfaks, Tass i Ria Novosti objavile su da je uvedeno vanredno stanje u celoj zemlji, pozivajući se na saopštenje objavljeno preko kazahstanske televizije.

Vanredno stanje prethodno je bilo uvedeno lokalno na mestima pogođenim demonstracijama, Almatiju, ekonomskom centru zemlje, provinciji Mangistau i glavnom gradu Nur-Sultanu. Kazahstanski demonstranti, gnevni zbog poskupljenja goriva, napali su danas kancelariju gradonačelnika Almatija i pokušali da upadnu u rezidenciju predsednika države, nakon što su nasilni protesti doveli do ostavke vlade.

1 / 4 Foto: Profimedia

Demonstracije protiv naglog poskupljanja tečnog gasa, koji mnogi koriste kao gorivo za automobile, počele su ove nedelje na zapadu Kazahstana i potom se proširile po zemlji.

Cena tečnog gasa je gotovo udvostručena na početku godine nakon što je vlada ukinula kontrolu cena.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.