VIŠE OD 90 ZAROBLJENIKA OSLOBOĐENO NAKON MESECI ZATOČENIŠTVA: Među njima BEBE i TRUDNICE
Ilustracija, Foto: Profimedia

nigerija

VIŠE OD 90 ZAROBLJENIKA OSLOBOĐENO NAKON MESECI ZATOČENIŠTVA: Među njima BEBE i TRUDNICE

Bio je to zajednički napor između državnih zajednica, bezbednosnih agencija i pomoći datoj pokajničkim banditima koji su pomagali državi davajući informacije od aktivnostima otmičara koji je doveo do oslobađanje žrtvi

Objavljeno:

Više od 90 zarobljenika su spašeni tokom zasebnih spasilačkih operacija u severno zapadnoj Nigeriji, objavila je lokalna policija.

Policijski poverenik u severno zapadnoj Zamfari, Ajuba Elkana je na pres konferenciji u utorak da je u glavnom gradu Gusau kidnapovano 97 žrtvi, uključujući bebe, dojilje i trudne žene i da su one bile ,,bezuslovno spasene" u zajedničkim vojnim operacijama u Zamfarinoj Šinkafi i Safi distriktima u ponedeljak.

Među spašenima bilo je sedam trudnica, više od desetak beba starosti između dva i sedam meseci, i 16-o dece starosti između dve i sedam godina, rekla je policija.

Regionalni policijski načelnik je dodao da su žrtve pronađene ,,napuštene u žbunu," i da su bile zarobljene više od dva meseca.

,,Bio je to zajednički napor između državnih zajednica, bezbednosnih agencija i pomoći datoj pokajničkim banditima koji su pomagali državi davajući informacije od aktivnostima otmičara koji je doveo do oslobađanje žrtvi," rekao je visoki državni funkcioner za CNN, Ibrahim Dosara. ,,Otkupnina nije bila plaćena," istakao je.

,,Država je stavila veliki pritisak na bandite tako što je preuzela niz mera kako bi osposobil lak pristup njihovim enklavama...To je razlog zbog čega su odlučili da ostave oslobođene žrtve," rekao je Dosara

Spašene žrtve su se vratile porodicama nakon doktorskih pregleda, rekla je policija.

Bonus video:

19:15

Vendi otkrila šokantne podatke o prostituciji u Srbiji

(Espreso/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.