OTVARANJE ZA SAMO 30 DANA: Si Đinping obilazi pripreme za ZOI u Pekingu
Si Đinping, Foto: Kineski radio Internacional

GRAD DOMAĆIN LETNJIH OLIMPIJSKIH IGARA 2008.

OTVARANJE ZA SAMO 30 DANA: Si Đinping obilazi pripreme za ZOI u Pekingu

Zimske olimpijske igre u Pekingu održaće se od 4. do 20. februara, a zatim slede Zimske paraolimpijske igre od 4. do 13. marta

Objavljeno:

Predsednik Kine Si Đinping pregledao je juče pripreme za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022. godine u Pekingu.

Zimske olimpijske igre (ZOI) će biti otvorene za samo 30 dana, piše Kineski radio Internacional.

Si, koji je takođe i generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, posetio je Nacionalni centar za brzo klizanje, Glavni medijski centar, sportska sela, Operativni komandni centar za vreme Igara i bazu za trening zimskih sportova. On se tom prilikom upoznao sa pripremnim radom uoči Igara, kao i sa pripremama kineskih sportista.

On je takođe uputio novogodišnje čestitke sportistima, trenerima, volonterima i predstavnicima operativnih timova, medijima i naučno-istraživačkom osoblju.

Zimske olimpijske igre u Pekingu održaće se od 4. do 20. februara, a zatim slede Zimske paraolimpijske igre od 4. do 13. marta.

Peking, grad domaćin Letnjih olimpijskih igara 2008. godine, postaće i prvi grad koji će biti organizator obe Olimpijade.

Ovo je peti put da Si obilazi pripreme za Zimske olimpijske igre u Pekingu, nakon obilazaka u januaru 2017, februaru 2017, februaru 2019. i januaru 2021. godine.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.