Odbačene optužbe protiv Endrjua Kuoma za seksualno uznemiravanje
Endrju Kuomo, Foto: Profimedia

BIVŠI GUVERNER NJUJORKA

Odbačene optužbe protiv Endrjua Kuoma za seksualno uznemiravanje

Komiso je istražiteljima rekla da ju je Kuomo više puta neprikladno dirao i iznosio sugestivne komentare o njenom izgledu i ljubavnom statusu

Objavljeno:

Njujorški tužioci odbacili su optužbe za seksualno uznemiravanje protiv bivšeg demokratskog guvernera Njujorka Endrjua Kuoma.

Kako javlja BBC, njegova pomoćnica optužila ga je za neprikladno dodirivanje i sugestivne komentare. Tužilac okruga Albanja rekao je da je ta optužba "verodostojna", ali da nema dovoljno dokaza za pokretanje postupka.

Tvrdnje žene koja ga je tužila Britani Komiso prvi put su iznesene u izveštaju njujorške državne tužiteljke u kojem stoji da je Kuomo seksualno uznemiravao 11 žena.

Komiso je istražiteljima rekla da ju je Kuomo više puta neprikladno dirao i iznosio sugestivne komentare o njenom izgledu i ljubavnom statusu.

Jednom prilikom ju je poljubio u usta bez pristanka, tvrdi ona.

Zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i nedolično ponašanje na radnom mestu Kuomo je u avgustu dao ostavku, postavši time treći guverner Njujorka zaredom koji je napustio dužnost zbog skandala.

CNN je početkom prošlog meseca otpustio Kirsa Kuoma, brata guvernera, jer je prekršio pravila te medijske kuće savetujući guvernera kako da se nosi sa optužbama iz perspektive odnosa s javnošću.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.