NOVE KOVID MERE U ALBANIJI: Za radnike obavezna vakcina ili negativan test
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

kovid mere

NOVE KOVID MERE U ALBANIJI: Za radnike obavezna vakcina ili negativan test

U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru, a svi koji ulaze u tu zemlju moraju da pokažu kovid propusnicu ili negativan test

Objavljeno:

Svi zaposleni u javnoj administraciji u Albaniji, ali i u tržnim centrima ili supermarketima od danas će morati da imamu kovid propusnice ili negativan PCR test da bi mogli da nastave da rade, preneli su mediji.

Albanske vlasti su u decembru donele odluku o uvođenju novih restrikcija koje se odnose na kovid-19, među kojima je i obavezna vakcinacija za svakog ko želi da bude na radnom mestu. Nevakcinisani radnici moraju da se testiraju svakih pet dana.

-Podsećamo da od 4. januara svi zaposleni u javnoj administraciji, supermarketima i tržnim centrima kao kategorija koja predstavlja rizik po ostale priložiće dokument o vakcinaciji, ili potvrdu o izlečenju validnu do šest meseci,saopštila je predsedavajuća nadležnog stručnog odbora Mira Rakacoli.

U Albaniji je na snazi policijski čas od 23 časa do šest ujutru, a svi koji ulaze u tu zemlju moraju da pokažu kovid propusnicu ili negativan test. Trenutno je u Albaniji više od 6.000 aktivnih slučajeva kovid-19, a više od 3.200 ljudi je umrlo od posledica korona virusa, navodi Koha.

Bonus video:

04:50

BRZE VESTI 04.01.2022.14:55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.