UMRO IGOR BOGDANOV!
Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

UMRO IGOR BOGDANOV!

Braća su postala poznata 1980-ih sa svojim popularnim naučnim programom „Temps Ks“

Objavljeno: 20:58h

Igor Bogdanov je preminuo u 72. godini, saopštio je njegov agent ovog četvrtka.

Njegova smrt dolazi samo šest dana nakon smrti njegovog brata Gričke, koji je kao i on hospitalizovan nakon kontaminacije Covid-19.

Braća su postala poznata 1980-ih sa svojim popularnim naučnim programom „Temps Ks“.

Igror i Griška Bogdanoff
foto: Printscreen/Youtube

„U miru i ljubavi, okružen decom i porodicom, Igor Bogdanov je u ponedeljak 3. januara 2022. otišao na svetlo“, napisali su njegovi rođaci u poruci koju je poslao njegov agent.

Teško je razdvojiti blizance sa savršeno paralelnom putanjom. Obe su objavljene na televiziji 1979. godine, nakon objavljivanja naučnopopularne knjige 1976. pod naslovom Ključevi naučne fantastike. „Bili smo pozvani u 13-časovne novine Iva Murusija, na TF1, i tako smo stvorili Time Ks, zahvaljujući našoj knjizi“, evocirao je Igor Bogdanoff na setu BFMTV-a 2018.

Rođeni 1949. godine i poreklom iz evropskih kraljevskih porodica, Bogdanovi su se prvi put pojavili na TV-u 1979. godine, predstavljajući TV emisiju Temps Ks tokom 1980-ih, koja je bila jedna od prvih naučnofantastičnih serija u zemlji. Pojavljivali su se u brojnim naučnim programima, koji se uglavnom tiču naučne fantastike i svemira.

Godine 2001. Griška i Igor su bili umešani u skandal pod nadimkom „Afera Bogdanov“, gde je serija radova braće o tome šta su verovali da se dogodilo tokom Velikog praska objavljena u uglednim naučnim časopisima sa recenzijom, uprkos kasnijem izveštaju, okrivši da njihove teze nemaju naučnu vrednost.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.