HUTI OTELI BROD KOJI JE PRENOSIO VOJNU OPREMU!
Brod, Foto: Profimedia

HAOS

HUTI OTELI BROD KOJI JE PRENOSIO VOJNU OPREMU!

Pokret Huta, koji kontroliše veći deo severnog Jemena, oteo je teretni brod pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je, kako tvrde, učestvovao u “neprijateljskim dejstvima”, a Saudijska Arabija je saopštila da je prevozio bolničku opremu

Objavljeno:

Jemenski Huti saopštili su da je teretni brod pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u ponedeljak zaplenili u Crvenom moru nosio vojnu opremu.

Rekli su da je prevozio i oklopna vozila i oružje i da je sproveden u luku Salif.

Portparol Huta Jahja Sarea na konferenciji za novinare emitovanoj na televiziji Masira pokazao je fotografije i video zapise tvrdeći da prikazuju zaplenjeni brod i oružje, prenosi Rojters.

Pokret Huta, koji kontroliše veći deo severnog Jemena, oteo je teretni brod pod zastavom Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji je, kako tvrde, učestvovao u “neprijateljskim dejstvima”, a Saudijska Arabija je saopštila da je prevozio bolničku opremu.

Brod se kretao ka saudijskoj luci Jizan, severno od Jemena, iz pravca jemenskog ostrva Sokotra u Crvenom moru kada je napadnut u nedelju nešto pre ponoći, javila je saudijska državna agencija SPA, pozivajući se na izjavu generala Turkija Al-Malkija, portparola koalicije predvođene Saudijskom Arabijom.

Kako je saopštila koalicija, brod je otet kod jemenskog lučkog grada Hudaida, navodi agencija Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.