TVITER ZABRANIO LIČNI NALOG ČLANICE KONGRESA: Grin kritikovala potez društvene mreže, OŠTRO im uzvratila!
Mardžori Tejlor Grin, Foto: Profimedia

suspenzija

TVITER ZABRANIO LIČNI NALOG ČLANICE KONGRESA: Grin kritikovala potez društvene mreže, OŠTRO im uzvratila!

Tviter je prethodno suspendovao njene naloge na periode od 12 sati do pune nedelje

Objavljeno:

Tviter je saopštio da je danas zabranio lični nalog članice Predstavničkog doma američkog Kongresa iz redova republikanaca Mardžori Tejlor Grin zbog višestrukog kršenja propisa te društvene mreže u vezi sa širenjem dezinformacija o kovidu 19.

Nalog Grin je trajno suspendovan u okviru Tviterovog sistema pokrenutog u martu, koji koristi veštačku inteligenciju da identifikuje objave o korona virusu koje su dovoljno obmanjujuće da naškode ljudima.

Za dva ili tri prekršaja se uvodi suspenzija naloga od 12 sati, za četiri jedna nedelja, a pet ili više prekršaja mogu da dovedu do trajnog gašenja naloga na Tviteru.

Grin je u saopštenju na Telegramu oštro kritikovala potez Tvitera kao anti-američki. Napisala je da je joj je nalog suspendovan nakon što je tvitovala statistiku iz Sistema za prijavu neželjenih efekata vakcine, vladine baze podataka koja obuhvata nepotvrđene informacije, prenosi Glas Amerike (VOA).

- Tviter je neprijatelj Amerike i ne može da se nosi sa istinom. To je u redu, pokazaću Americi da nam nisu potrebni i vreme je da porazimo naše neprijatelje - poručila je Grin.

Tviter je prethodno suspendovao njene naloge na periode od 12 sati do pune nedelje.

Grin je uoči jednonedeljne suspenzije u julu tvitovala da korona virus "nije opasan za ljude koji nisu gojazni i koji su mlađi od 65 godina", navodi VOA, piše Tanjug.

Bonus video:

12:31

Usvojen Predlog zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.