Fauči upozorio na opasnost od rasta hospitalizacija zbog velikog broja zaraženih korona virusom
Entoni Fauči, Foto: Profimedia

nova opasnost

Fauči upozorio na opasnost od rasta hospitalizacija zbog velikog broja zaraženih korona virusom

Širenje omikrona dovelo je do rekordnog rasta zaraženih širom sveta i ograničilo novogodišnje slavlje, preneo je Glas Amerike

Objavljeno:

Vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti Entoni Fauči (Anthony Fauci) upozorio je danas da i dalje postoji opasnost od naglog rasta hospitalizacija zbog velikog broja slučajeva zaraze korona virusom, čak i ako preliminarni podaci ukazuju na to da omikron soj izaziva blaže simptome.

"Ako imate mnogo slučajeva, čak i ako je stopa hospitalizacija niža sa omikronom nego sa deltom, i dalje postoji opasnost da ćete imati nagli rast broja hospitalizacija što bi moglo da optereti zdravstveni sistem", rekao je Fauči u intervjuu za američku televizijsku mrežu Si En En (CNN).

Krajem decembra prošle godine procenjeno je da omikron čini 58,6 odsto slučajeva korona virusa u SAD, prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Širenje omikrona dovelo je do rekordnog rasta zaraženih širom sveta i ograničilo novogodišnje slavlje, preneo je Glas Amerike.

"Sigurno će biti još više slučajeva zato što je ovo mnogo zarazniji soj od delte", rekao je Fauči i dodao da bi omikron mogao da izazove manje ozbiljne simptome, sudeći po podacima prikupljenim u Južnoafričkoj Republici, Velikoj Britaniji i čak nekim iz SAD.

(Espreso/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.