DOŠAO U VAŠINGTON DA SE BORI PROTIV ZLIH DEMONA? Momak naoružan pokušao da uđe u BELU KUĆU
Bela kuća, Foto: Profimedia

neverovatno

DOŠAO U VAŠINGTON DA SE BORI PROTIV ZLIH DEMONA? Momak naoružan pokušao da uđe u BELU KUĆU

Policajci su u automobilu privedenog lica pronašli automatsko oružje "AR-15", municiju, pancir, šaržere i setove prve pomoći

Objavljeno:

Naoružani muškarac priveden je na putu ka Beloj kući, gde je planirao da ubije nekoliko osoba na visokom položaju, uključujući predsednika SAD Džoa Bajdena, objavio je Los Anđeles Tajms.

Među drugim "metama" bili su glavni savetnik Bele kuće za zdravstvo Entoni Fauči, bivši predsednici Barak Obama i Bil Klinton, te glavni izvršni direktor kompanije "Meta" (Fejsbuk) Mark Zakerberg.

Sudski dokumenti pokazuju da je Kuačua Brilion Siong (25) započeo putovanje iz Sakramenta u Kaliforniji, te da ga je policija zaustavila 21. decembra zbog agresivne vožnje.

Tokom razgovora sa policijom, on je priznao da se uputio ka Vašingtonu kako bi se "borio protiv zlih demona u Beloj kući".

On je rekao da je radio u prodavnici mešovite robe dok ga nije "pozvao Bog", a žalio se na rad službi za sprovođenje zakona zbog navodnog "zlostavljanja dece" tokom mandata Džoa Bajdena.

Policajci su u automobilu privedenog lica pronašli automatsko oružje "AR-15", municiju, pancir, šaržere i setove prve pomoći.

Prema dokumentima suda, Siong je tvrdio da je "jedini čovek koji može da oslobodi SAD od zla" i da je neophodno da ubije one koji su na vlasti.

On je rekao da će učiniti sve što je potrebno da završi svoju misiju i da će se uputiti ka Bijeloj kući čim bude pušten iz pritvora.

Incident nije prvi planirani napad na Bajdenovu administraciju. Policija je u maju uhapsila Džona Torntona (39) iz Novog Meksika, koji je pretio da će otići u Vašington da "ubija demokrate", radnike kompjuterske kompanije i pojedine članove svoje porodice.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.