1,6 TONA KOKAINA MEĐU BANANAMA, KAKAOM I CIMETOM! Roterdamski carinici došli do nezabeleženih količina
Droga, Foto: MUP Srbije

neverovatno

1,6 TONA KOKAINA MEĐU BANANAMA, KAKAOM I CIMETOM! Roterdamski carinici došli do nezabeleženih količina

Holandska carinska služba saopštile su u utorak da su ove godine zaplenili rekordnih 68 tona kokaona, dok je u 2020. godini taj broj iznosio 48 tona

Objavljeno:

Holandska carinska služba zaplenila je više od 1,6 tona kokaina u luci Roterdam koji je bio skriven u pošiljkama banane, kakaoa i cimeta u roterdamskoj luci.

Droga, čija je vrednost procenjena na više od 126 miliona evra, bila je sakrivena u tri velika kontejnera, koja su stigla u ovu najveću evropsku luku.

- Prvi kontejner je stigao iz Ekvadora, bio je natovaren bananama koje su namenjene kompaniji u Barenderhu, gradu blizu Roterdama - saopštili su tužioci.

Oni su dodali da je droga u drugom kontejneru pronađena u tovaru u kom su bila zrna kakaoa, takođe iz Ekvadora, a koja su prošla kroz Kolumbiju i Antverpen do Roterdama.

Treći kontejner u kom se nalazio cimet, trebalo je da se preveze u Portugal, a u njemu je pronađeno pet sportskih torbi koje su bile pune narkotika.

Zaplena droge u Roterdamu u ovoj godini porasla je u odnosu na prošlu, a zbog toga mnogi ovu luku smatraju jednom od glavnih evropskih kapija kada je u pitanju trgovina drogom, posebno kokainom.

Holandska carinska služba saopštile su u utorak da su ove godine zaplenili rekordnih 68 tona kokaona, dok je u 2020. godini taj broj iznosio 48 tona.

Telo EU za borbu protiv kriminalaupozorilo je da Holandija i susedna Belgija postaju glavna čvorišta za trgovinu narkoticima, posebno za pošiljke koje dolaze iz Kolumbije.

Posle kanabisa, kokain je druga najpopularnija droga u zapadnoj i centralnoj Evropi, sa oko 4,4 miliona korisnika u prošloj godini, navodi se u izveštaju EU.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.