Uskoro odobrenje buster doze vakcine za adolescente u Americi
Vakcina, Foto: Aleksandra Čolić

imunizacija

Uskoro odobrenje buster doze vakcine za adolescente u Americi

Pitanje u vezi sa dodatnim dozama za decu starijeg uzrasta aktuelizovano je u trenutku kada se SAD suočavaju sa novim talasom zaraze varijantom omikron jer je broj novozaraženih u porastu

Objavljeno:

Odobrenje za treću dozu vakcine protiv korona virusa za decu uzrasta od 12 do 15 godina u SAD moglo bi da bude izdato za nekoliko dana ili nedelja, izjavila je šefica Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) Rošel Valenski.

"Uprava za hranu i lekove (FDA) bavi se trenutno tim pitanjem. Naravno, CDC će brzo slediti upustva koja budemo dobili od njih i nadam se da će se to dogoditi u narednim nedeljama", rekla je Valenski za CNN.

Nije međutim i dalje jasno da li su kompanije Fajzer i Bajontek, jedini proizvodjači čije su vakcine dostupne deci, zatražili odobrenje dodatne doze za adolescente uzrasta 12 do 15 godina, prenosi Glas Amerike.

Dodatne doze odobrene su za adolescente uzrasta od 16 i 17 godina i sve odrasle gradjane u SAD.Pitanje u vezi sa dodatnim dozama za decu starijeg uzrasta aktuelizovano je u trenutku kada se SAD suočavaju sa novim talasom zaraze varijantom omikron jer je broj novozaraženih u porastu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.