OBJAVLJEN SNIMAK PUCNJAVE U LOS ANĐELESU U KOM JE STRADALA DEVOJČICA (14)! Izdahnula na licu mesta (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/ NewsNation Now

HOROR

OBJAVLJEN SNIMAK PUCNJAVE U LOS ANĐELESU U KOM JE STRADALA DEVOJČICA (14)! Izdahnula na licu mesta (VIDEO)

Policajci su se odazvali pozivu da intervenišu zbog pucnjave, međutim, detektivi na mestu nesreće nisu našli pištolj

Objavljeno:

Američki mediji su objavili video snimak u kome se vidi kako policija otvara vatru na čoveka koji je napao kupce prodavnice odeće u Los Anđelesu i trenutak pogibije 14-godišnje devojčice koju je pogodio zalutali metak dok se krila u kabini za probu.

Veruje se da je zalutali metak koji je prošao kroz zid kabine i ubio devojčicu, ispaljen iz oružja policajca, snimljenog kako tri puta puca prema osumnjičenom iz puške, saopštila je policijska uprava Los Anđelesa (LAPD), prenosi Rojters.

Očevici su izjavili za lokalnu KCBS-TV da je u četvrtak oko podneva napadač iznenada počeo da se ponaša neuračunljivo, pretio je da će pobacati predmete sa gornjeg sprata i lisicama za bicikle napao dve žene u trenutku dok je prodavnica bila puna mušterija, preneo je ranije AP.

Policajci su se odazvali pozivu da intervenišu zbog pucnjave, međutim, detektivi na mestu nesreće nisu našli pištolj.

Napadač je identifikovan kao 24-godišnji Danijel Elena Lopez. On je pogođen iz vatrenog oružja i preminuo je u prodavnici.

Jedan metak, međutim, prošao je kroz zid kabine za probu odeće i pogodio devojčicu koja je izdahnula na licu mesta.

Devojčica je identifikovana kao Valentina Orelana-Peralta. Ona je u prodavnici "Barlington" sa svojom majkom kupovala haljinu za svoj 15. rođendan, koji kod Latinoamerikanacaima tradicionalni značaj.

Stradala devojčica je rođena i odrasla u Santjagu u Čileu, a u SAD je došla pre šest meseci sa svojom majkom da poseti stariju sestru, objavio je Los Anđeles Tajms.

"Haotičan incident koji je rezultirao smrću nevinog deteta je tragičan i razarajući za svakog ko je bio uključen. Užasno mi je žao zbog gubitka mladog života. Nema reči koje bi mogle da olakšaju nezamisliv bol za porodicu", rekao je načelnik LAPD Majkl Mur i obećao "detaljnu, kompletnu i transparentnu istragu" o ovom tragičnom incidentu.

Praksa policije u Los Anđelesu je da video snimak krupnijih incidenata, kao što su onu u kojima je došlo do pucnjave, objavi u roku od najviše 45 dana.

Tamošnja policija je tokom ove godine upucala 38 osoba, od kojih 18 nije preživelo, preneo je "Los Anđeles Tajms".

To je značajan skok u odnosu na prethodnu godinu, kada je od 27 pogođenih, preminulo sedam, i u odnosu na 2019. kada je od 26 upucanih preminulo šest.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.