UGOSTITELJIMA U AUSTRIJI OGRANIČILI VREME: Rade samo do 22 časa!
Ilustracija, Foto: Profimedia

skraćeno

UGOSTITELJIMA U AUSTRIJI OGRANIČILI VREME: Rade samo do 22 časa!

Ograničenjem radnog vremena ugostiteljskim objektima onemogućena je proslava Nove godine, za koju su se mnogi restorani, kafići pripremali i neki od njih čak i prodavali rezervacije

Objavljeno:

U Austriji su danas stupile na snagu pooštrene epidemiološke mere, koje su donele ograničenje radnog vremena ugostiteljima do 22 sata.

Takođe, predviđena je i stroga kontrola poštovanja „2G“ pravila, to jest u ugostiteljske objekte mogu ući samo vakcinisani ili izlečeni od kovid-19.

Dodatno tome svi gosti moraju imati mesto za sedenje, i prilikom kretanja kroz objekat nositi FFP2 masku.

Ograničenjem radnog vremena ugostiteljskim objektima onemogućena je proslava Nove godine, za koju su se mnogi restorani, kafići pripremali i neki od njih čak i prodavali rezervacije.

"Nažalost ovo nije godina za novogodišnje žurke", poručio je vicekancelar Verner Kogler.

Ugostitelji, na drugoj strani, ljuti odlukom vlasti, ukazuju da ova mera neće sprečiti širenje korona virusa, jer će građani Novu godinu dočekati na drugom mestu, na kojem nema “2G” kontrole.

1 / 3 Foto: Profimedia

Zbog ove mere više ugostitelja je odlučilo da uopšte ni ne otvara svoje lokale do posle školskog raspusta, 10. januara.

Inače, ponovo se, posle božićne pauze, primenjuje lokdaun za nevakcinisane, koji ne mogu napuštati svoj dom bez razloga, odnosno ako ne idu na posao, u kupovinu namirnica, u apoteku, da se prošetaju sami, ili kod lekara, prenosi Tanjug.

Isto tako na snazi je i pooštreni režim za ulazak u Austriju, prema kojem u zemlju mogu, bez karantina, ući samo vakcinisane ili izlečene osobe uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, ili lica koja su primila i buster dozu, to jest tri doze vakcine protiv korona virusa.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.