OMIKRON IZAZVAO HAOS U AVIO KOMPANIJAMA: Hiljade letova širom sveta otkazano na Božić
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/PATRICK B. KRAEMER

tuga

OMIKRON IZAZVAO HAOS U AVIO KOMPANIJAMA: Hiljade letova širom sveta otkazano na Božić

Američki mediji su preneli da je glavni razlog za otkazivanja novi talas pandemije izazvan omikronom koji pogađa i posadu

Objavljeno:

Hiljade letova širom sveta otkazano je tokom božićnih praznika jer je veoma zarazna varijanta korona virusa, omikron, izazvala haos u avio kompanijama, posebno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više od 2.300 komercijalnih letova je otkazano danas, od kojih oko 800 u SAD, prema portalu Flajtaver (Flightaware). Skoro isti broj letova otkazan je i u petak, prenosi DPA.

Američki mediji su preneli da je glavni razlog za otkazivanja novi talas pandemije izazvan omikronom koji pogađa i posadu.

Portparol Delta erlajnsa (Delta Air Lines) rekao je za Njujork tajms da je uzrok "kombinacija problema, uključujući vremenske prilike i infekcije omikronom".

Junajted erlajns (United Airlines) je naveo da je bolest posade glavni uzrok otkazivanja letova.

Nemački avio prevoznik Lufthanza (Lufthansa) saopštio je u četvrtak da će morati da otkaže desetak letova izmedju 23. i 26. decembra jer se toliko pilota razbolelo.

Portparol Lufhanze je danas za DPA ​​rekao da je broj otkazanih letova ostao isti,a većina se odnosi na putovanja za Tokio i SAD.

On nije želeo da spekuliše da je omikron glavni uzrok, jer nije obavešten o prirodi bolesti zaposlenih.

Flajtaver je objavio da je stotine letova širom sveta otkazano i za nedelju.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.