"ŽIVOT SE SASTOJI OD RASTANAKA I PRVIH SUSRETA": Kraljica u emotivnoj Božićnoj čestitki odala počast princu Filipu
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

divan gest!

"ŽIVOT SE SASTOJI OD RASTANAKA I PRVIH SUSRETA": Kraljica u emotivnoj Božićnoj čestitki odala počast princu Filipu

Koliko god da nedostaje porodici i meni, znam da bi želeo da uživamo u Božiću

Objavljeno: 17:50h

Kraljica Elizabeta Druga se u svojoj tradicionalnoj bozićnoj čestitki prisetila i svog supruga princa Filipa, koji je preminuo ove godine.

- Božić može biti težak za one koji su izgubili voljene. Ove godine posebno razumem kako se osećaju - rekla je kraljica.

Ona je princa Filipa opisala kao svog voljenog i rekla da oseća njegovo prisustvo tokom praznika.

- Život se sastoji od rastanaka i prvih susreta. Koliko god da nedostaje porodici i meni, znam da bi želeo da uživamo u Božiću - rekla je ona dodajući da je princu uvek izvlačio šalu iz svake situacije.

Uramljena fotografija koja se nalazi na stolu pored kraljice snimljena je tokom njihove godišnjice braka 2007. godine, a kraljica je nosila isti broš sa safirom u obliku hrizanteme, koji je nosila i na svom emdenom mesecu 1947. godine.

Nakon još jedne godine pune neizvesnosti zbog pandemije, kraljica se osvrnula i na toplinu porodične tradicije poput gledanja omiljenog filma, za koji već unapred znamo kraj, piše BBC.

Njeni pomoćnici nisu želeli da otkriju o kom filmu je reč, iako je njen unuk princ Vilijam nedavno rekao da je film Elf jedan od njegovih favorita tokom praznika.

Kraljica Elizabeta II i Princ Filip
foto: Profimedia

Dodavanje štafete

U prazničnom govoru kraljica je naglasila značaj prenošenja štafete na sledeću generaciju. Njena poruka snimljena je u zamku Vindzor, a ova čestitka je ejdna od njenih najdužih obraćanja u poslednje vreme, nakon što je tokom jeseni iz zdravstvenih razloga morala da se povuče sa nekih važnih događaja.

Kraljica je pohvalila i rad princa Čarlsa i vilijama na klimatskom samitu u Glazgovu i njihovu posvećenost u borbi za zdravijom životnom sredinom.

Ona se nada da će njen jubilej sledeće godine, kada će obeležiti 70. godišnjicu vladavine, doneti osećaj zajedništva.

Elizabeta tokom obraćanja nije pomenula princa Endrua koji se poslednjih emseci bori sa skandalima, kao i njenog drugog unuka princa Harija i njegovu suprugu Megan Markl.

1 / 4 Foto: Profimedia

Kraljica je odlučila da predstojeće praznike obeleži u malom krugu ljudi u zamku Vindzor, umesto u zamku Sandringem u kom tradicionalno svake godine provodi praznike.

Bonus video:

04:57

BRZE VESTI 25.12.2021. 15.55

(Espreso/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.