SAD I IRAN POZVANI NA DIREKTNE PREGOVORE! Oglasio se irački ministar spoljnih poslova
SAD, Foto: Profimedia

razgvor

SAD I IRAN POZVANI NA DIREKTNE PREGOVORE! Oglasio se irački ministar spoljnih poslova

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan ponovo je pozvao SAD da ukinu sankcije

Objavljeno:

Irački ministar spoljnih poslova Fuad Husein pozvao je danas na direktne pregovore Irana i Sjedinjenih Američkih Država, javili su iranski mediji, što je redak apel samo nekoliko dana pre najavljenog nastavka pregovora o nuklearnom sporazumu u Beču.

Husein je na konferenciji za novinare posle sastanka sa iranskim kolegom u Teheranu, naglasio da pojačane tenzije izmedju Irana i SAD, dva jaka saveznika Bagdada, direktno utiču na stabilnost njegove zemlje.

Dok Irak ostaje stub bezbednosne politike Vašingtona u regionu, milicije koje podržava Iran imaju veliku moć u zemlji.

On je ocenio da će svako "otvaranje odnosa Teherana i Vašingtona pozitivno uticati na unutrašnje stanje u Iraku" bilo da je reč o političkoj,ekonomskoj ili bezbednosnoj perspektivi.

"Mislimo da je vreme za direktne razgovore izmedju Teherana i Vašingtona kako bi dve zemlje postigle zajedničko razumevanje ne samo o nuklearnom pitanju već i o sankcijama Iranu", rekao je on.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir - Abdolahijan ponovo je pozvao SAD da ukinu sankcije njegovoj zemlji pre nego što Iran odustane od razvijanja nuklearnog programa.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.