NOVA PRAVILA U GRČKOJ! Uvodi se obavezno nošenje maske unutra i spolja radi korone
Ilustracija, Foto: Profimedia

EPIDEMIOLOŠKE MERE

NOVA PRAVILA U GRČKOJ! Uvodi se obavezno nošenje maske unutra i spolja radi korone

U Grčkoj je od korona virusa umrlo više od 20.000 ljudi, a više od 600 zaraženih trenutno se nalazi u intenzivnoj nezi

Objavljeno:

Grčka je objavila danas da se uvodi obavezno nošenje maske unutra i spolja tokom praznika na kraju godine, u nastojanju da zaustavi širenje epidemije korona virusa.

"Ima puno kretanja za vreme proslava na kraju godine i velike grupe se okupljaju spolja", rekao je ministar zdravlja Tanos Plevris novinarima.

On je rekao da će od pet sati ujutro po srednjeevropskom vremenu u petak biti obavezno nošenje maske unutra i napolju i to najmanje do 2. januara.

Sve javne proslave Božića i Nove godine su otkazane a od putnika koji dolaze u zemlju se traži da se testiraju drugi i četvti dan po dolasku, dodao je ministar.

Rekao je da će dodatne restrikcije oko zabave, sporta i rada na daljinu biti objavljene narednih dana za period posle 3. januara.

U Grčkoj je od korona virusa umrlo više od 20.000 ljudi, a više od 600 zaraženih trenutno se nalazi u intenzivnoj nezi.

Vlada nije odgovorila na pozive zdravstvenih stručnjaka za uvodjenje dodatnih mera zaštite i uvodjenje restrikcija kretanja čak i za vakcinisano stanovništvo.

"Period Božića je jako važan iz verskih, socijalnih i ekonomskih razloga", rekao je danas portparol vlade Djanis Ekonomu.

Ministar za razvoj Adonis Georgijadis za televiziju Mega ove nedelje da nije samo korona virus opasan u životu, da su opasni i bankrot i nezaposlenost.

Iako je više od 16,5 miliona doza vakcina dato u zemlji od 10,7 miliona stanovnika, od čega gotovo tri miliona buster doza, vlasti imaju teškoće da ubede Grke starije od 60 godina da se vakcinišu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.