KANCELAR NEMAČKE ZABRINUT ZBOG RUSKIH TRUPA!
Olaf Šolc, Foto: Profimedia

nemačka

KANCELAR NEMAČKE ZABRINUT ZBOG RUSKIH TRUPA!

Putin je u delu razgovora koji se odnosio na temu Ukrajine istakao da Kijev i dalje izbegava implementaciju Minska-2

Objavljeno:

Nemački kancelar Olaf Šolc izrazio je danas zabrinutost zbog gomilanja ruskih trupa na granici sa Ukrajinom u telefonskom razgovoru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, saopštio je portparol nemačke vlade.

-Nemački kancelar je izrazio zabrinutost zbog ove situacije i govorio o hitnoj potrebi za deeskalacijom, naveo je nemački portparol u saopštenju, prenosi Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemački kancelar Šolc u telefonskom razgovoru razmotrili su danas, između ostalog, ruske predloge za dugoročne bezbednosne garancije NATO, saopštio je Kremlj, a preneo TASS.

Putin je u delu razgovora koji se odnosio na temu Ukrajine istakao da Kijev i dalje izbegava implementaciju Minska-2.

-Na zahtev kancelara Nemačke detaljno su razmotrena pitanja rešavanja unutrašnjeg ukrajinskog sukoba i mogućeg održavanja novog samita u normandijskom formatu, navodi se u saopštenju Kremlja.

Putin je obavio danas prvi telefonski razgovor sa Šolcom od kada je preuzeo dužnost i čestitao mu početak rada na mestu saveznog kancelara, a dva lidera su izrazila zainteresovanost za razvoj rusko-nemačkih odnosa u više oblasti, navodi TASS.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.