PREMINUO IRANSKI AMBASADOR U JEMENU, TUGA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

TUGA DO NEBA

PREMINUO IRANSKI AMBASADOR U JEMENU, TUGA!

Takav sled događaja dolazi samo nekoliko dana nakon što je ambasador iznenada opozvan iz svoje misije u toj ratom razorenoj zemlji

Objavljeno:

Iranski ambasador u Jemenu je preminuo danas nakon što se navodno zarazio korona virusom, javila je iranska državna televizija.

Takav sled događaja dolazi samo nekoliko dana nakon što je ambasador iznenada opozvan iz svoje misije u toj ratom razorenoj zemlji.

Iranski državni mediji prenose da se ambasador Hasan Irlo zarazio korona virusom u Jemenu, gde već šest godina traje sukob između pobunjenika Huta koje podržava Iran i vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom. Iranske vlasti su saopštile da je on tokom vikenda prebačen u Iran radi dobijanja hitne medicinske pomoći.

Međutim, američki list "Volstrit Žurnal" je ranije preneo da je Irlo smenjen sa svoje funkcije zbog rastuće napetosti između Irana i Huta, koji su zauzeli glavni grad Jemena, Sanu, i veći deo severa zemlje 2014. Iransko ministarstvo spoljnih poslova negiralo je da je njegov odlazak posledica tenzija sa Hutima.

U izveštaju "Žurnala" se, pozivajući na anonimne bliskoistočne i zapadne zvaničnike, navodi se da je Irlooov uticaj izazvao negodovanje među pobunjenicima koji su očigledno tražili veću distancu od Teherana.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.