ODLOŽENO IZRICANJE PRESUDE SVRGNUTOJ PREMIJERKI: Razlog nije POZNAT
Aung San Su Ći, Foto: Printscreen

ODLUKA

ODLOŽENO IZRICANJE PRESUDE SVRGNUTOJ PREMIJERKI: Razlog nije POZNAT

-Razlog za odlaganje nije dat, rekao je pravni zvaničnik, koji je insistirao da ostane anoniman iz straha da će ga vlasti kazniti, jer je zabranjeno objavljivanje informacije o suđenju Su Ći

Objavljeno:

Sud u Mjanmaru odložio je danas za 27. decembar izricanje presude za nekoliko slučajeva pokrenutih protiv svrgnute premijerke Aung San Su Ći.

-Razlog za odlaganje nije dat, rekao je pravni zvaničnik, koji je insistirao da ostane anoniman iz straha da će ga vlasti kazniti, jer je zabranjeno objavljivanje informacije o suđenju Su Ći.

Ona je optužena da je uvozila i posedovala voki-tokije bez poštovanja zvaničnih procedura. Radio oprema koja je u fokusu slučaja, zaplenjena je na kapiji njene rezidencije i baraka njenih telohranitelja 1. februara, kada ju je vojna hunta uhapsila.

Njeni advokati su osporili tužbu da radio oprema nije njena lična imovina i da je legitimno korišćena, ali je sud odbio da odbaci optužbe. Ukoliko je proglase krivom za sve optužbe sa kojim se suočava, Sun Ći (76) bi mogla da dobije više od 100 godina zatvora.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.