SIMONOVIĆ: Organizacija ''Zelenih ZOI'' u Pekingu velika nada za čovečanstvo
Dušan Simonović, Foto: Kineski radio Interncional

PREDSEDMIK OLIMPIJSKOG KOMITETA CG

SIMONOVIĆ: Organizacija ''Zelenih ZOI'' u Pekingu velika nada za čovečanstvo

On je konstatovao da Crna Gora nije velika sila u zimskim sportovima, ali da sa radošću očekuje predstojeće igre

Objavljeno:

Naša očekivanja od predstojećih ZOI u Pekingu su da steknemo novo iskustvo i da se naši sportisti pojave u društvu ostalih velikih sportista sveta, kazao je za Kinesku medijsku grupu predsednik Olimpijskog komiteta Crne Gore Dušan Simonović.

On je konstatovao da Crna Gora nije velika sila u zimskim sportovima, ali da sa radošću očekuje predstojeće igre, prenosi Kineski radio Internacional.

Govoreći o cilju Pekinga da organizuje „jednostavne, bezbedne i divne Zimske olimpijske igre“, Simonović je izrazio uverenje da će manifestacija u Pekingu sigurno biti organizovana na najbolji mogući način.

- Peking je pokazao i tih naših prvih letnjih igara 2008. godine da može biti sjajan domaćin i sigurno će sve učiniti da ovog puta protekne sve u najboljem mogućem redu.

To neće biti ni malo jednostavno, rekao je Simonović. On veruje da će Kina ispuniti i obećanje o organizaciji zelenih ZOI u Pekingu.

-Siguran sam da Kina to jeste u stanju da uradi, znam šta su uradili 2008. godine i tada su svi bili iznenađeni i oduševljeni svim onim što su učinili, a ono što me posebno raduje jeste ta mogućnost korišćenja objekata koji su bili u funkciji 2008. godine i danas su u funkciji, ali i ti obnovljivi izvori, alternativni izvori energije, zeleni izvori energije koji će biti korišćeni je svakako i veliki podsticaj, velika šansa i velika nada za čovečanstvo, rekao je Simonović.

Komentarišući vest da je Bajdenova administracija najavila „diplomatski bojkot“ ZOI-a u kineskoj prestonici, Simonović je rekao da ponekad političke odluke velikih sila utiču na prisustvo pojedinih delegacija na OI, što svakako predstavlja veliku štetu za ovaj slavni događaj.

-Mislim da sport treba odvojiti od politike, on je u suštini i jeste deklarativno odvojen, ali evo kao što vidite može se desiti i dešavalo se u prošlosti, dakle da ipak te velike političke odluke velikih i moćnih utiču na prisustvo ili neprisustvo pojedinih reprezentacija na OI, što bi bila velika šteta…Nadam se da će ovoga puta sport, kao i što jeste mnogo puta, pobediti politiku, podvukao je Simonović.

(Espreso/Kineski radio Internacional)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.