Španija odobrila buster doze za starije od 40 godina
Ilustracija, Foto: Profimedia

IZDATA PREPORUKA

Španija odobrila buster doze za starije od 40 godina

Zbog zabrinotosti od širenja omikron soja korona virusa, zemlja se pridružila drugim evropskim zemljama u vakcinaciji dece uzrasta od pet do 11 godina

Objavljeno:

Špansko ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je ta zemlja izdala preporuku za davanje treće doze vakcine protiv korona virusa osobama starijim od 40 godina.

Kako prenosi Rojters, ministarstvo zdravlja, koje je već uvelo buster dozu vakcine za starije od 60 godina, zdravstvene radnike i ugrožene grupe ljudi, saopštilo je da su većina starijih i dalje prioritet, kao i oni građani koji tek treba da prime vakcinu protiv korona virusa.

Prema zvaničnim podacima koji su danas objavljeni, oko 80 odsto španske populacije od 47 miliona stanovnika je u potpunosti vakcinisano, a oko 10 miliona je primilo buster dozu vakcine.

Zbog zabrinotosti od širenja omikron soja korona virusa, zemlja se pridružila drugim evropskim zemljama u vakcinaciji dece uzrasta od pet do 11 godina, nadajući se da će na taj način zaustaviti sve veći broj novoobolelih kod male dece, navodi Rojters.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.