VLADISLAV, KOJI JE DETONIRAO BOMBU U MANASTIRU, OTKRIO MOTIV! U stravičnom napadu povređeno 12 ljudi
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/KPRC 2 Click2Houston

MOTIV

VLADISLAV, KOJI JE DETONIRAO BOMBU U MANASTIRU, OTKRIO MOTIV! U stravičnom napadu povređeno 12 ljudi

Na ulazu u pravoslavnu gimnaziju, koja se nalazi na teritoriji ženskog manastira , eksplodirala je improvizovana bomba, koju je doneo bivši 18-godišnji učenik pravoslavne gimnazije

Objavljeno:

Vladislav Struženkov, koji je izazvao eksploziju u blizini ženskog manastira u Serpuhovu, zadobivši pritom teške povrede, u intervjuu sa bezbednosnim zvaničnicima, objasnio je šta ga je navelo da počini zločin, prenose ruski mediji.

Struženkov je navodno rekao da je glavni motiv bio masakr, koji je sanjao da počini. Prema rečima mladića, nije imao druge motive. Ranije su mediji sugerisali da bi motiv mogao biti maltretiranje Struženkova. Prema tvrdnjama, 18-godišnji Struženkov se obratio Ruskoj gardi da dobije dozvolu za oružje i lovačku kartu, ali je odbijen. Nakon toga, Struženkov je počeo da gugla kako da sam sastavi bombu.

U međuvremenu, ruski mediji pišu da je privedeni Struženkov prijatelj Nikita rekao istražiteljima da imaju kolibu u šumi pored privatnog poseda. Prema rečima mladića, upravo u ovoj kolibi su sklapali eksplozivnu napravu, ističe Znak.

Incident se dogodio ujutru 13. decembra. Na ulazu u pravoslavnu gimnaziju, koja se nalazi na teritoriji ženskog manastira , eksplodirala je improvizovana bomba, koju je doneo bivši 18-godišnji učenik pravoslavne gimnazije. Usled toga je povređeno 12 ljudi. Ranjen je i sam napadač, sada je na intenzivnoj nezi.

Prema jednoj verziji, mladić je želeo da detonira bombu tokom molitve, ali je ranije naprava eksplodirala. Maltretiranje je moglo biti uzrok napada u manastiru.

Prema preliminarnim podacima, motiv zločina postala je mržnja osumnjičenog prema nastavnicima i monahinjama u pozadini ličnih neprijateljskih odnosa - preneo su ruski mediji.

Istražni komitet je pokrenuo krivični postupak za ubistvo u pokušaju i nezakonit promet eksploziva. Ruski mediji su objavili da je napadaču u školi dijagnostikovan rak i da mu je odstranjena štitna žlezda. Mladić je imao depresiju i uzimao je lekove. Ruska pravoslavna crkva saopštila je da se ispituju okolnosti vanredne situacije.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.