UBIJENA 24 NOSOROGA U JUŽNOJ AFRICI ZA DVE NEDELJE! Strašne vesti obišle SVET
Nosorog, Foto: AP

tuga

UBIJENA 24 NOSOROGA U JUŽNOJ AFRICI ZA DVE NEDELJE! Strašne vesti obišle SVET

Stotine se svake godine ubijaju zbog rogova - a najveće tržište je Azija gde je rog nosoroga sastojak u medicini i biljnim lekovima

Objavljeno:

Za dve nedelje, u Južnoj Africi su ubijena 24 nosoroga, potvrdilo je ministarstvo životne sredine. Navodi se da je sedam leševa pronađeno u Nacionalnom parku Kruger, još sedam u provinciji Mpumalanga, šest u Kvazulu-Natalu i četiri u Zapadnom Kejpu. Ministarstvo je osudilo nastavak krivolova nosoroga zbog njihovih rogova, navevši da je devet osumnjičenih krivolovaca uhapšeno u prvih 14 dana decembra. Podstiče ljude da pomognu bilo kojom informacijom koja bi mogla dovesti do hapšenja i krivičnog gonjenja krivolovaca.

Južna Afrika je dom za skoro 80 odsto afričke populacije nosoroga, koja iznosi manje od 30.000. Stotine se svake godine ubijaju zbog rogova - a najveće tržište je Azija gde je rog nosoroga sastojak u medicini i biljnim lekovima. Odeljenje za životnu sredinu najavilo je da će početkom sledeće godine objaviti podatke o ukupnom broju ubijenih nosoroga tokom 2021.

(Espreso/ BBC News na srpskom)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.