HRVAT I BRITANAC ZADRŽANI U PRITVORU: Osumnjičeni za nemar zbog kog je došlo do sudara brodova
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

ISTRAGA

HRVAT I BRITANAC ZADRŽANI U PRITVORU: Osumnjičeni za nemar zbog kog je došlo do sudara brodova

U pritvoru su zadržani hrvatski državljanin rođen 1965. godine i britanski državljanin rođen 1991. godine, navelo je tužilaštvo

Objavljeno:

Dvojicu članova posade britanskog broda, koji se sudario sa manjim danskim brodom u Baltičkom moru, policija je zadržala u pritvoru zbog sumnje da su nemarno postupili, što je dovelo do toga da je najmanje jedna osoba poginula, saopštilo je danas švedsko tužilaštvo.

U pritvoru su zadržani hrvatski državljanin rođen 1965. godine i britanski državljanin rođen 1991. godine, navelo je tužilaštvo.

Jedan član posade danskog broda pronađen je mrtav, a drugi se vodi kao nestao nakon što je došlo do sudara sa britanskim brodom u prometnoj pomorskoj ruti kod Švedske, prenosi Tanjug.

Švedska Uprava za pomorstvo saopštila je ranije da se jedan od brodova prevrnuo nakon sudara. Nesreća se dogodila u švedskim teritorijalnim vodama, a oba broda su plovila u istom pravcu kada su došla u kontakt, saopštio je danski JOC.

Danska je pomagala švedskim vlastima u spasavanju. Sa ostrva Bornholm porinut je čamac za spasavanje, a sa danske strane je takođe poslat helikopter.

Civilni brodovi u blizini su takođe pomagali u misiji potrage i spasavanja.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.