ISPLIVALO ČIME SE PUTIN BAVIO NAKON RASPADA SSSR-A: Neprijatno mi je da pričam o tome, ali to je istina
Vladimit Putin, Foto: Printscreen/Youtube

NEVEROVATNO

ISPLIVALO ČIME SE PUTIN BAVIO NAKON RASPADA SSSR-A: Neprijatno mi je da pričam o tome, ali to je istina

Putin je govoreći o novom dokumentarcu "Rusija, poslednja istorija" ispričao da je nakon raspada SSSR-a svojim automobilom taksirao kako bi mogao da preživi

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin je govoreći o raspadu Sovjetskog Saveza ispričao do sada manje poznate detalje iz njegovog života. On je naime, devedesetih godina prošlog veka morao da radi dodatni posao kao taksista.

Ekonomska kriza koja je nastala nakon raspada SSSR-a primorala je mnoge Ruse da poslednjih godina prošlog veka potraže dodatne poslove kako bi preživeli. Putin je u govoreći o novom dokumentarnom filmu o Rusiji opisao da je ovaj događaj bio prelomna tačka u istoriji zemlje.

Ove izjave podgrejale su sumnje o njegovim namerama prema susednoj Ukrajini, koja je ranije bila deo Sovjetskog Saveza.

Rusija je pregrupisala više od 90.000 vojnika u blizini granice sa Ukrajinom, a mnoge zapadne zemlje sumnjaju da bi Putin uskoro mogao da ih napadne.

Vladimir Putin
foto: Profimedia

Putin je govoreći o novom dokumentarcu "Rusija, poslednja istorija" ispričao da je nakon raspada SSSR-a svojim automobilom taksirao kako bi mogao da izdržava porodicu, prenosi BBC.

- Neprijatno mi je da pričam o tome, ali to je istina. U to vreme taksisti su bili retkost u Rusiji, pa su mnogi ljudi koji su imali automobile prevozili druge za novac. Neki su čak koristili i službena vozila poput kola Hitne pomoći i njima taksirali za novac - rekao je ruski predsednik.

Iako je poznato da je Putin bivši agent KGB-a, početkom 1990- ih je radio u kancelariji gradonačelnika Sankt Petersburga. On tvrdi da je u KGB-u dao ostavku nakon puča u avgustu 1991. godine kada je smenjen predsednik Mihail Gorbačov, koji je doveo i do raspada Sovjetskog Saveza.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.