SVEŠTENO LICE OŽENILO AUTORKU EROTSKIH ROMANA: Sada je cela priča dobila NOVU EPIZODU, pazite SAMO!
Havijer sa suprugom, Foto: EPA/ ATTILA BALAZS, Ilustracija

legitimno

SVEŠTENO LICE OŽENILO AUTORKU EROTSKIH ROMANA: Sada je cela priča dobila NOVU EPIZODU, pazite SAMO!

- Kao što je javno poznato, biskup Havijer Novel Goma, episkop emeritus Solsone, sklopio je građanski brak sa Silvijom Kabalol 22. novembra 2021. u gradu Surija u provinciji Barselone.

Objavljeno:

Najmlađi biskup Španije, Havijer Novel, ostao je bez svih crkvenih ovlašćenja nakon što se oženio psihološkinjom, autorkom erotskih romana.

- Kao što je javno poznato, biskup Havijer Novel Goma, episkop emeritus Solsone, sklopio je građanski brak sa Silvijom Kabalol 22. novembra 2021. u gradu Surija u provinciji Barselone. Svaki sveštenik koji pokuša da se venča, čak i samo građanski, podleže suspenziji - navele su crkvene vlasti.

Novel zadržati svoju titulu episkopa, ali mu neće biti dozvoljeno da obavlja nijednu od uloga povezanih sa tom pozicijom, a zabranjeno mu je i bilo kakvo podučavanje, javno ili privatno.

Novel je postao najmlađi biskup Španije kad je imenovan u Solsonu 2010. u 41. godini. Bio je visoko poštovani konzervativac koji je navodno podržavao terapiju konverzije homoseksualaca i praktikovao egzorcizam. Takođe je izazvao kontroverze svojom podrškom nezavisnosti Katalonije.

Napustio je funkciju u avgustu pozivajući se na lične razloge, a skandal je izbio nekoliko nedelja kasnije, kad se u javnosti razotkrila veza 52-godišnjeg episkopa sa Kabalol, autorkom knjiga poput “Pakao Gabrijelove požude”.

- Zaljubio sam se i želim da uradim stvari kako treba – rekao je tada Novel.

Na sajtu izdavača Kabalolove, “Lakre”, 38-godišnja spisateljica i kvalifikovani klinički psiholog opisana je kao “dinamična i transgresivna autorka koja je ostavila trag u izazovnom svetu književnosti uznemirujući naše moralne i etičke običaje”.

Novelu je sada zabranjeno “da vrši sva prava i odgovornosti koje su svojstvene episkopskoj funkciji”, saopštila je episkopska konferencija, koja ne isključuje ni “druge moguće posledice”.

Kako prenosi Gardijan, izgleda da Novel traži posao agronoma u regionu Barselone.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.