11 OSOBA UHAPŠENO: Pazite samo šta su uradili DIREKTORU ŠKOLE!
Hapšenje, Foto: Printscreen/tvzvezda.ru

HAOS U GRČKOJ

11 OSOBA UHAPŠENO: Pazite samo šta su uradili DIREKTORU ŠKOLE!

- Štitićemo našu obrazovnu zajednicu svim potrebnim sredstvima - poručio je on

Objavljeno:

Na severu Grčke danas je uhapšeno 11 osoba, koji se sumnjiče da su stavili lisice i odvezli u policijsku stanicu direktora jedne srednje škole zbog primene mera protiv korona virusa.

Osumnjičeni članovi grupe, koja se protivi restriktivnim merama i sebe vidi kao nekog ko treba da određuje pravdu, navodno su zgrabili 61-sogodišnjeg direktora, pre nego što je počela svakodnevna provera učenika na korona virus, primorali ga da uđe u vozilo i odvezli ga u obližnju policijsku stanicu, gde su tražili od policije da podigne optužnicu.

U saopštenju policije navodi se da su osumnjičeni to učinili pod izgovorom da je direktor prekršio odredbe iz Ustava Grčke.

Do incidenta je došlo u blizini grada Katerini, udaljenog oko 430 kilometara od Atine, prenosi AP.

Devetorica muškaraca i dve žene optuženi su za napad, otmicu, korišćenje uvredljivog jezika i remećenje mira, navela je policija.

Grčki ministar obrazovanja Niki Kerameus ocenio je u poruci na društvenim mrežama da je ovaj napad "neshvatljiv".

- Štitićemo našu obrazovnu zajednicu svim potrebnim sredstvima - poručio je on.

Grupe koje smatraju da treba da određuju pravdu nedavno su se pojavile u Solunu i obližnjim gradovima, a jedna od njih, koja sebe naziva "Čuvari", nosi crne uniforme i smatra da su restriktivne mere nezakonite i da bi oni koji "brane Ustav'' trebalo da im se usprotive.

Grčka se bori sa porastom broja zaraženih korona virusom i skoro rekordnim brojem preminulih od posledica ove infekcije, u vreme kada četvrtina odraslog stanovništva i dalje nije vakcinisana.

Vlada je obećala da će škole i preduzeća nastaviti da rade, ali je pojačala pritisak na nevakicnisane i nedavno najavila obaveznu vakcinaciju za starije od 60 godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.