BAJDEN SE ZALAŽE ZA PLANETU! Potpisao naredbu u KORIST smanjenja EMISIJA gasova na minimum do 2050. godine
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

američki predsednik

BAJDEN SE ZALAŽE ZA PLANETU! Potpisao naredbu u KORIST smanjenja EMISIJA gasova na minimum do 2050. godine

300.000 zgrada u federalnom vlasništvu će biti obnovljeno i ažurirano kako bi smanjile emisije gasova za 50% do 2032. godine i kako bih potpuno eliminisali do 2045. godine

Objavljeno: 16:51h

Američki predsednik Džo Bajden je potpisao naredbu 8. decembra 2021. godine, usmeravajući federalnu vlast da emisije gasova svede na minimum do 2050. godine. Naredba će iskoristiti kupovnu moć federalne države, trošenjem milijardi u svrhu tranzicije federalnih vozila u električna, i vođenjem federalnih operacija električnim putem do 2030. godine.

Naredba takođe razrađuje ciljeve za budućnost. Federalna flota vozila će u potpunosti preći na nabavku električnih vozila do 2035. godine. 300.000 zgrada u federalnom vlasništvu će biti obnovljeno i ažurirano kako bi smanjile emisije gasova za 50% do 2032. godine i kako bi ih potpuno eliminisali do 2045. godine. Administracija je rekla da će takođe prioritizovati niskougljenične materijale i održive proizvode u svom lancu proizvodnje i dodati velike količine proizvodnje čiste energije energetskoj matici. Uz to, izvršni nalog prioritizuje i nekoliko principa i ciljeva za vođenje administracije kroz tranziciju, uključujući ,,uspeh klimatski izdržljive infrastrukture", ,,izgradnju radne snage koja je fokusirana na održivost", ,,unapređenje pravde prirodne sredine i pravičnosti", ,,prioritizujući kupovinu održivih proizvoda" i ,,povećavajući napredak putem domaćih i međunarodnih partnerstava."

Bonus video:

48:26

REDAKCIJA 10.12.2021. 3. DEO

(Espreso/Now This Earth)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.