ZA UBICE DECE NEMA OPROŠTAJA: Boris Džonson najavio STROŽE KAZNE
Deca, Foto: Youtbe printscreen

Ubistvo

ZA UBICE DECE NEMA OPROŠTAJA: Boris Džonson najavio STROŽE KAZNE

Podsetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu golavu udarila u tvrdu podlogu

Objavljeno:

Tragična smrt šestogodišnjeg Artura Hjuza, kog je par izgladnjivao, tukao i zanemarivao podstakla je britansku vladu da donese strože kazne.

Nakon što su otac i maćeha ubili šestogodišnjaka Artura u Engleskoj, britanski premijer Boris Džonson najavio je strože kazne za ubice dece. Rekao je da svako ko je proglašen krivim za ubistvo deteta s predumišljajem treba dobiti kaznu doživotnog zatvora.

Ubice dece, smatra Džonson, moraju ostati u zatvoru i tamo umreti.

- Svako ko planira i izvrši ubistvo deteta ne sme nikada biti pušten iz zatvora - rekao je britanski premijer.

Ubice Ema Tustin (32) i Tomas Hjuz (29) dobili su, po mnogima, preblage kazne. Tustin doživotnu kaznu zatvora s minimalnom kaznom od 29 godina za ubistvo, dok je Hjuz osuđen na 21 godinu za ubistvo iz nehata.

Tokom njihovog suđenja sud je čuo kako su dečaka zlostavljali izgladnjivali i trovali pre nego što je umro od povrede glave, piše Metro.

Podsetimo, Artur je preminuo u junu prošle godine nakon što je njegova maćeha Ema Tastin više puta njegovu golavu udarila u tvrdu podlogu.

On je pre toga mesecima mučen izgladnjivan, trovan solju i ostavljan da spava na podu u dnevnoj sobi, rekli su tužioci tokom suđenja.

Ema je osuđena na 29 godina zatvora zbog ubistva dečaka, a njegov otac je osuđen zbog ubistva iz nehata i podsticanja na ubistvo.

Vlada je naložila reviziju slučaja i pokrenuta je istraga protiv socijalnih radnika koji su posetili porodčni dom nekoliko meseci nakon što su članovi porodice prijavili da sumnjaju da je dečak zlostavljan.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.