STOMAKA PUNOG KOKAINA KRENUO PREMA HRVATSKOJ: U sebi imao 72 paketića, uhvaćen u Nemačkoj!
Ilustracija, Foto: MUP

DA LI JE MOGUĆE?

STOMAKA PUNOG KOKAINA KRENUO PREMA HRVATSKOJ: U sebi imao 72 paketića, uhvaćen u Nemačkoj!

Službenicima Carine je kod 39-godišnjaka bilo sumnjivo prvo to što je o svom višednevnom putovanju davao protivrečne izjave

Objavljeno:

Carina u Kelnu objavila je danas konačne rezultate slučaja od 26. novembra, kad su njeni službenici na autoputu uhvatili 39-godišnjeg Nigerijca kod kojeg su u trbuhu otkrili više od jednog kilograma kokaina.

Iz saopštenja proizlazi da je bila reč o rutinskoj proveri putnika autobusa koji je putovao iz Brisela preko Kelna i Minhena prema Hrvatskoj. Koji grad u Hrvatskoj je bio konačno odredište, ne navodi se.

Službenicima Carine je kod 39-godišnjaka bilo sumnjivo prvo to što je o svom višednevnom putovanju davao protivrečne izjave. Takođe, bio je očito nervozan, imao je upadljivo malo prtljaga i, nakon što su mu testirali dlanove na kokain, ispalo je da je bio pozitivan. Dalje je bilo sve rutinski...

- Rentgen snimak koji smo obavili u obližnjoj klinici, potvrdio je sumnju. Kompletan sistem želuca i creva kod muškarca bio je ispunjen paketićima s drogom - opisao je portparol glavne carinske službe Kelna Jens Ahland.

- Imao je u sebi 72 paketića, svaki ispunjen sa 14 grama kokaina. U telu je sakrivao ukupno više od jednog kilograma, što je za nas novi tužni rekord. Rizik pri ovakvom krijumčarenju droge je ogroman. Da je samo jedan paketić pukao u njegovom telu, ne bi mogli da mu spasu život - istakao je portparol.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.