ZEMLJOTRES U JAPANU IZAZVAO HAOS! Nakon potresa ostrva, građani u strahu od ERUPCIJE FUDŽIJA! (FOTO)
Japan, Foto: Profimedia

užas

ZEMLJOTRES U JAPANU IZAZVAO HAOS! Nakon potresa ostrva, građani u strahu od ERUPCIJE FUDŽIJA! (FOTO)

Japanska meteorološka agencija, međutim, saopštila je da nema podataka koji ukazuju na povećanu verovatnoću erupcije vulkana na planini Fudži

Objavljeno:

Japanske vlasti u petak su ublažile nagađanja o mogućoj vulkanskoj erupciji na planini Fudži, najvišem vrhu u zemlji, nakon potresa jačine 4,8 stepeni po Rihteru, koji je tu temu stavio na raspravu na Tviteru.

Potres jačine 4,8 stepeni po Rihteru potresao je u 6,37 sati ujutru područje u blizini te kultne planine, 100 km zapadno od Tokija, ali za sada nema informacija povređenima, žrtvama ili većoj materijalnoj šteti.

Hešteg „Mt Fuji eruption“ počeo je biti popularan na Tviteru, a jedan korisnik je napisao: „Tokio bi bio u pravim problemima ako bi eruptirala planina Fudži. S obzirom na to da je zaraza koronavirusom, gde možemo pobeći?“

1 / 3 Foto: Profimedia

Vulkan je zadnji put eruptirao pre više od 300 godina, ali je još uvek aktivan i povremeno prolazi kroz razdoblja aktivnosti koja mogu proizvesti nekoliko stotina potresa mesečno.

Panel vlade Japana upozorio je prošle godine da bi svaka veća erupcija bacila toliko pepela na Tokio da bi njegova prometna mreža vozova i autoputeva bila paralizovana za tri sata.

Japanska meteorološka agencija, međutim, saopštila je da nema podataka koji ukazuju na povećanu verovatnoću erupcije vulkana na planini Fudži.

„Nismo videli nikakve posebne abnormalnosti u podacima promatranja u vezi s planinom Fudži. Verojatno nema nikakve veze (između potresa i moguće erupcije)“ , rekao je službenik agencije na konferenciji za novinare.

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.