HILJADE MRTVIH NA ULICAMA, A DRŽAVA CVETA! Od dolaska Dutertea na vlast Filipini prešišali i kinesku privredu! (FOTO)
Foto: AP / Bullit Marquez

kako je to moguće?

HILJADE MRTVIH NA ULICAMA, A DRŽAVA CVETA! Od dolaska Dutertea na vlast Filipini prešišali i kinesku privredu! (FOTO)

Bruto domaći proizvod (BDP) zemlje je porastao za 7,1 odsto na godišnjem nivou u periodu od jula do kraja septembra, nadmašivši prognozu ekonomista
Objavljeno: 16:35h

Filipini su postali azijska najbrže rastuća velika privreda u prva tri meseca mandata predsednika Rodriga Dutertea iako je njegova vatrena retorika pogodila pezos i cene akcija.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bruto domaći proizvod (BDP) zemlje je porastao za 7,1 odsto na godišnjem nivou u periodu od jula do kraja septembra, nadmašivši prognozu ekonomista koji su očekivali ekonomsku ekspanziju od 6,8 posto, izjavila je podsekretarka za ekonomsko planiranje Rozmari Edilon, izveštava agencija Frans pres.

DOŠAO OBAMA, NASTAO PAKAO: Živi horor u Peruu, bar 8 mrvih u zapaljenom bioskopu! (FOTO)

Rast Filipina je bio brži od kineskih 6,7 procenata a potukao je i druge velike ekonomije u usponu u posmatranom periodu, navela je Edilon u saopštenju.

foto: Reuters / Romeo Ranoco

Ova vest je, kako navodi francuska agencija, iznenadila eksperte nakon što je Duterte izazvao zabrinutost među stranim investitorima zbog njegovog kontroverznog rata protiv droge i odluke da pokrene bitku po tom pitanju protiv SAD i Ujedinjenih nacija.

Duterte je, kako se dodaje, lako pobedio na predsedničkim izborima u maju sa kampanjom uglavnom zasnovanom na obećanju da će iskoreniti drogu ubijanjem na desetine hiljada ljudi, upozorivši da su Filipini u opasnosti da postanu narko-država.

foto: Profimedia

Otkako je stupio na dužnost krajem juna, policija je ubila više od 1.800 osumnjičenih za umešanost u poslove s drogom a oko 2.600 drugih je umrlo pod nerazjašnjenim okolnostima vezanim za ovaj obračun, prema zvaničnim podacima.

- Sve u svemu, naš snažan ekonomski rast u trećem kvartalu je vrlo dobar znak u pogledu daljih kretanja, dodala je Edilonova.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.