Kanada dodatno zabranila putovanja iz Egipta, Nigerije i Malavija zbog omikrona
Putovanje, Foto: EPA/TELENEWS

novi soj korone

Kanada dodatno zabranila putovanja iz Egipta, Nigerije i Malavija zbog omikrona

Kanada je ranije zabranila putovanja iz sedam zemalja u južnoj Africi, gde je prvo prijavljen novi soj korona virusa omikron

Objavljeno:

Kao odgovor na pretnju novog soja korona virusa omikron Kanada je danas zabranila ulazak putnika iz Nigerije, Malavija i Egipta, čime je proširen na deset ukupan broj afričkih zemalja iz kojih je zabranjeno putovanje.

"Strani državljani koji su bili u tranzitu ili boravili u tih deset zemalja ne mogu da udju u Kanadu ako su tamo boravili tokom dve poslednje nedelje", rekao je ministar zdravlja Žan-Iv Diklo na konferenciji za novinare.

Kanada je ranije zabranila putovanja iz sedam zemalja u južnoj Africi, gde je prvo prijavljen novi soj korona virusa omikron.

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je danas ;da je ;do 28. novembra 56 zemalja uvelo ograničenja putovanja da bi se odložilo unošenje novog soja virusa, ali je upozorila da se opštim zabranama neće sprečiti njegovo širenje u svetu, a mere će imati teške posledice na živote ljudi i na njihova sredstva za život.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.