BAJDEN O NOVOM SOJU: "Zasigurno ćemo videti slučajeve omikrona i ovde, moramo da se suočimo sa novom pretnjom..."
Džozef Bajden, Foto: Profimedia

DŽOZEF BAJDEN

BAJDEN O NOVOM SOJU: "Zasigurno ćemo videti slučajeve omikrona i ovde, moramo da se suočimo sa novom pretnjom..."

Omikron je već otkriven u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Kanadu, a Bajden kaže da očekuje da stigne i do SAD

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je njegova administracija spremna za novi korona soj omikron iako naučnici tek treba da utvrde koliko je opasan, rekavši da se Amerika "ne štedi i pritom uklanja sve blokade kako bi očuvala zdravlje svojih građana".

- Ovo je soj za zabrinutost, ne i za paniku - poručio je Bajden iz Bele kuće.

Mnoga pitanja oko omikrona, koji je prvi put potvrđen u Južnoj Africi prošle nedelje, ostaju nejasna.

Iako neki naučnici strahuju da bi mogao da se pokaže da je izuzetno zarazan ili da izbegne zaštitu dobijenu od vakcina, javni zdravstveni radnici Amerike kažu da im treba oko dve nedelje da dobiju tačne odgovore na ova pitanja.

Bajden je rekao da njegova administracija već radi sa farmaceutskim kompanijama da modifikuje postojeće vakcine, ukoliko je potrebno.

- Međutim, zasad ne verujemo da su neophodne dodatne mere - kazao je on, dodavši da vlada ne planira nove restriktivne mere za putovanja i poslove.

Omikron je već otkriven u nekoliko zemalja, uključujući Veliku Britaniju i Kanadu, a Bajden kaže da očekuje da stigne i do SAD.

- Pre ili kasnije, videćemo slučajeve omikrona i ovde. Moramo da se suočimo sa novom pretnjom na način na koji smo to radili i ranije - naveo je Bajden.

Predsednik SAD je rekao i da, ukoliko je neko dobio dve vakcine protiv korona virusa, a ima 18 i više godina, već sada može da ode po treću dozu.

Bonus video:

05:02

BRZE VESTI 29.11.2021. 17:55

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.