PREDSEDNIKA ČEŠKE VRAĆAJU U BOLNICU!
Miloš Zeman, Foto: Profimedia

PANDEMIJA

PREDSEDNIKA ČEŠKE VRAĆAJU U BOLNICU!

Pošto je Zeman danas završio bolničko lečenje posle sedam nedelja na svoj zahtev, uprkos protivljenju lekara, tokom kućnog lečenja u zamku Lani trebalo je o njemu da brinu privatne bolničarke iz Penta hospitals

Objavljeno:

Predsednika Češke Miloša Zemana nekoliko sati pošto je pušten na kućno lečenje iz predsedničkog zamka Lani vratili su u Centralnu vojnu bolnicu u Pragu pošto je imao pozitivan test na kovid-19.

"Kada smo preuzimali pacijenta postupali smo na standardan način. Znači uradjen je test na kovid-19 i on je bio pozitivan tako da smo po dogovoru sa Zemanovim lekarom vratili predsednika u bolnicu", potvrdio je češkom javnom radio servisu Radiožurnal portparol Penta hospitals Vladislav Podracki.

Pošto je Zeman danas završio bolničko lečenje posle sedam nedelja na svoj zahtev, uprkos protivljenju lekara, tokom kućnog lečenja u zamku Lani trebalo je o njemu da brinu privatne bolničarke iz Penta hospitals.

Zeman (77) primio je i treću dozu vakcine protiv kovida-19 a iako je test bio pozitivan simptome oboljenja nema, javljaju češki mediji.

Zeman koji hronično ima problema sa jetrom i zbog toga je 10. oktobra u teškom stanju prevezen na intenzivnu negu Centralne vojne bolnice u Pragu planirao je da sutra imenuje lidera pobednika oktobarskih parlamentarnih izbora koalicije konzervativaca, demohršćana i liberala Zajedno, Petra Fijalu za novog premijera.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.