SITUACIJA U NEMAČKOJ I DALJE KRITIČNA: Medicinski avioni u PRIPRAVNOSTI
Bolnica, Foto: Printscreen/Tanjug/AP/Bernat Armangue

KOVID-19

SITUACIJA U NEMAČKOJ I DALJE KRITIČNA: Medicinski avioni u PRIPRAVNOSTI

I pokrajna Tiringija pripremila je prve pacijente koji bi danas trebalo da budu prevezeni u manje opterećenu pokrajnu jer su bolnički kapaciteti prebukirani

Objavljeno:

Nemačke savezne pokrajine sa velikim brojem obolelih na odeljenjima intenzivne nege počeli su danas da premeštaju pacijente u delove zemlje koje su manje opterećene, a vojno vazduhoplovstvo "Luftvafe" stavilo je na raspolaganje dva specijalna medicinska aviona.

- Saksonija je već spemila 16 paciejnata koji će biti premešteni u neku od saveznih pokrajni - rekla je ministarka zdravlja Petra Koping.

I pokrajna Tiringija pripremila je prve pacijente koji bi danas trebalo da budu prevezeni u manje opterećenu pokrajnu jer su bolnički kapaciteti prebukirani.

Najveći broj pacijenata iz Bavarske, Berlina, Saksonije i Tiringije biće premešteni u neke odregiona na severu, jer je tamo situacija povoljnija nego u ostatku zemlje.

Pacijenti će biti premešteni prema sistemu "detelina" koji je razvijen tokom prvog talasa pandemije, a prema kome je Nemačka podelejna na pet regiona koji međusobno mogu da razmenjuju pacijente, piše Hina.

Dva vojna medicinska aviona nalaze se na aerodromu Keln/Bon i biće korišćeni za prevoz najtežih pacijenata.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.