SEVERNA KOREJA ZABRANILA GRAĐANIMA DA NOSE OVAJ MODNI DETALJ! Nakon što je postao omiljen Kim Džong-unu
Kim Džong Un, Foto: EPA / KCNA

NEVEROVATNO

SEVERNA KOREJA ZABRANILA GRAĐANIMA DA NOSE OVAJ MODNI DETALJ! Nakon što je postao omiljen Kim Džong-unu

Policija kaže da nošenje kaputa sa ciljem da neko izgleda kao lider je 'neprimeren trend' kojim se osporava autoritet Kima

Objavljeno: 10:54h

Severna Koreja je zabranila građanima da nosi kožne kapute, nakon što je taj modni detalj postao omiljen lideru zemlje Kim Džong-unu.

Kim je obukao kožni kaput prvi put 2019. godine i od tada je taj deo odeće postao popularan među elitom Severne Koreje, koja je želela da pokaže svoju lojalnost vođi, preneo je "Dejli mejl".

Nedavno, međutim, imitacije su postale sve češće i "modna policija" je poslata da zatvori radnje koje prodaju kožne kapute i da ih na ulici skida sa ljudi, zbog zabrinutosti da bi ti "lažnjaci" mogli da načine Kimov izgled jeftinim i da mu podriju autoritet.

- Policija kaže da nošenje kaputa sa ciljem da neko izgleda kao lider je 'neprimeren trend' kojim se osporava autoritet Kima. Vlast je rekla javnosti da ne nosi kožne kapute, jer je to deo partijske direktive, da odluči ko može da ih nosi - rekao je izvor za Radio "Fri Azija".

Slične verzije kaputa kao Kimove prvo su počele da se pojavljuju u septembru ove godine, kada se nezvanično ponovo otvorila trgovina između Kine i Severne Koreje, posle prekida zbog pandemije.

To je omogućilo trgovcima da počnu da nabavaljaju sintetičku kožu i prave kapute.

Radio "Fri Azija" tvrdi da je imao uvid u dokumente o uvozu prethodnih meseci, u kojima se vidi da je na desetine metara materijala uvezeno.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.