PROBAJTE DA IZGOVORITE NJEGOVU SKRAĆENICU: Senatorka Gilibrand traži osnivanje NOVOG BIROA
SAD, Foto: Profimedia

formiranje biroa

PROBAJTE DA IZGOVORITE NJEGOVU SKRAĆENICU: Senatorka Gilibrand traži osnivanje NOVOG BIROA

Biro će naslediti Radnu grupu za neidentifikovane vazdušne fenomene američke mornarice, koja je sastavljena u okviru Ministarstva odbrane 2020. godine da nastavi proučavanje viđenja NLO-a.

Objavljeno:

Američka senatorka Kirsten Gilibrand ranije u novembru pozvala je američku vladu da osnuje vojni i obaveštajni biro.

On bi istraživao izveštaje o UAP-ima ("neidentifikovanim vazdušnim pojavama"), NLO-ima, a Kirsten je predložila da se nazove "Kancelarija za nadzor i rešavanje anomalija", piše "Sputnjik Internešenal".

Ministarstvo odbrane SAD je u utorak objavilo stvaranje radne grupe koja bi prikupljala i proučavala izveštaje o NLO-ima i viđenja, a odluka je doneta ubrzo nakon što je nekoliko američkih poslanika ukazalo na hitnost biroa koji bi nadgledao takve istrage.

Novonajavljena agencija biće nazvana Grupa za sinhronizaciju identifikacije i upravljanja vazdušnim objektima (AOIMSG).

"AOIMSG će sinhronizovati napore širom Odeljenja i šire američke vlade da otkrije, identifikuje i pripiše objekte od interesa u vazdušnom prostoru posebne namene (SUA), i da proceni i ublaži sve povezane pretnje po bezbednost leta i nacionalnu bezbednost“, navedeno je u saopštenju za štampu Pentagona.

Biro će naslediti Radnu grupu za neidentifikovane vazdušne fenomene američke mornarice, koja je sastavljena u okviru Ministarstva odbrane 2020. godine da nastavi proučavanje viđenja NLO-a.

Nova agencija bi se mogla suočiti sa velikim očekivanjima od entuzijasta NLO-a, koji su bili frustrirani izveštajem prethodne radne grupe iz juna 2021, koji je sam okarakterisao kao "u velikoj meri neuverljiv".

Ono sa čime se AOIMSG već suočio je radost Interneta u vezi sa njegovim imenom - i zbog naziva saveta koji je osnovan da ga nadgleda, Izvršnog saveta za identifikaciju i upravljanje vazdušnim objektima (AOIMEKSEC).

Opširno imenovana NLO radna grupa objavljena je ubrzo nakon što je senatorka Kirsten Gilibrand ranije u novembru iznela predlog za stvaranje takvog entiteta.

Ona je, međutim, predložila kraći naziv za to, ponudivši "Kancelariju za nadzor i rešavanje anomalija". Ali svrha koju su ona i njeni ko-sponzori naveli za radnu grupu bila je slična: da se ispita šta bi moglo biti ili dokaz vanzemaljskog života ili pretnja od strane protivnika.

Iako je sugerisano da će ASRO okupiti stručnjake iz NASA-e i obaveštajnih agencija da istraže UAP-ove i razviju i poverljive i neklasifikovane izveštaje o njihovim nalazima, mapa puta i struktura AOIMSG ostaju uglavnom nejasne.

U saopštenju za štampu u kojem je najavljena radna grupa, Pentagon je rekao da će kasnije podeliti dodatne detalje o direktoru AOIMSG, organizacionoj strukturi, ovlašćenjima i resursima.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.