ILIJA JE MEĐU PRVIMA VIDEO KAKO VATRENA STIHIJA GUTA AUTOBUS: Sa kolegama radio na odronu u blizini nesreće!
Autobus, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA U BUGARSKOJ

ILIJA JE MEĐU PRVIMA VIDEO KAKO VATRENA STIHIJA GUTA AUTOBUS: Sa kolegama radio na odronu u blizini nesreće!

On i njegove kolege među prvima su stigli na mesto stravične nesreće u Bugarskoj

Objavljeno:

Svedok tragičnog događaja na auto-putu Struma u Bugarskoj je među prvima pozvao broj 112 i prijavio autobusku nesreću.

Ilija Nikolov je radio na lokaciji udaljenoj oko 50 metara od mesta nesreće severnomakedonskog autobusa. On i njegove kolege radile su na odronu u blizini puta i među prvima je video tragičnu nesreću.

Kako je rekao za BTV, spavali su u prikolici u blizini, kada su začuli jak zvuk kao da je pukla guma, a zatim su videli požar.

- Čuo sam buku, ali nisam mogao da shvatim šta je. Izašli smo napolje i videli da nešto gori - rekao je Nikolov, prenosi Kurir.mk.

Prema njegovim rečima, tamo su već biti ljudi koji su izašli iz autobusa i stajali su u levoj kolovoznoj traci. Spasili su se u prvim sekundama požara.

- Pričali su nepoznatim jezikom, nisam razumeo odakle su došli. Mnogi vozači su se zaustavili i pojurili da pomognu preživelima. Posle 17-18 minuta, došla je policija, a mi smo otišli. Dok smo odlazili videli smo delove gume kako gore - rekao je radnik.

Kaže da je mirisalo na paljevinu, ali nije osećao gorivo. Da li je zaštitna ograda sprečila da se zadnja vrata autobusa otvore, ne može da se seti jer se to dogodilo tako brzo i bio je mrak.

Da podsetimo, u stravičnoj nesreći na auto-putu u Bugarskoj u utorak rano ujutru, poginulo je 46 ljudi, dok je sedmoro povređeno.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.