MASK ZAPRETIO AMERIČKOJ INVESTICIONOJ BANCI: "Ovo je poslednje upozorenje"
Ilon Mask, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

MASK ZAPRETIO AMERIČKOJ INVESTICIONOJ BANCI: "Ovo je poslednje upozorenje"

Banka Džej-Pi Morgan Čejs podnela je tužbu i traži 162 miliona dolara zbog tvita koji je Ilon Mask objavio pre tri godine

Objavljeno:

Izvršni direktor Tesle Ilon Mask zapretio je američkoj investicionoj banci Džej-Pi Morgan Čejs.

Naime, on je rekao da će, ukoliko Džej-Pi Morgan ne povuče tužbu protiv njega, a koja je vredna 162 miliona dolara, banci ostaviti lošu recenziju na platformi Jelp (Yelp), piše Raša tudej.

"Ako Džej-Pi Morgan ne povuče tužbu, daću im jednu zvezdicu na Jelpu", rekao je Mask odgovarajući na upit Vol strit žurnala. "Ovo je moje poslednje upozorenje!", dodao je.

Podsetimo, banka Džej-Pi Morgan Čejs podnela je tužbu i traži 162 miliona dolara zbog tvita koji je Ilon Mask objavio pre tri godine.

Moćna banka u ponedeljak je digla tužbu na saveznom sudu na Manhetnu gde tvrdi da joj je Mask dužan milionski iznos prema ugovoru o deonicama potpisanom 2014. godine. U središtu spora je odredba u ugovoru koja omogućuje Džej-Pi Morganu da u slučaju vanrednih događaja promeni detalje dogovora.

Džej-Pi Morgan tvrdi da tvit, koji je Mask objavio 7. avgusta 2018. u kom je kazao da je osigurao finansiranje za preuzimanje Tesle u privatno vlasništvo po ceni od 420 dolara, omogućuje promenu u ugovoru jer je time značajno snizio cenu Tesline deonice.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.