OTKRIVENO: Nesreća u Bugarskoj je rezultat ljudske greške, nema tragova kočenja
Autobus, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

OTKRIVENO: Nesreća u Bugarskoj je rezultat ljudske greške, nema tragova kočenja

On je rekao da je požar izbio sa prednjeg dela autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja

Objavljeno:

Autobus severnomakedonskih registracijskih oznaka, koji se jutro zapalio na auto-putu u Bugarskoj, išao je više od 100 kilometara na čas i nije pokazao ni milimetar kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao, rekao je za BTV Vasko Pirgov, sekretar za bezbednost Pernik.

On je istakao da je nesreća "apsolutno rezultat ljudske greške", prenosi Telma.mk.

Pirgov je rekao da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene levo, dodajući da ima snimaka "koje nije prijatno gledati".

- Prizor je užasan. Prednji deo autobusa je izgoreo, ljudi, koji su sada u bolnici Pirogov, bili su u zadnjem delu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su kroz to izašli napolje - rekao je Pirgov.

Prema njegovim rečima, jedno sat i po pre nesreće, autobus je stao na benzinskoj stanici na auto-putu Struma, gde su putnici išli u toalet i napravili pauzu oko pola sata.

On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mesta udesa.

Bugarska
foto: Profimedia

- Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Nema mogućnosti da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cevi za naftu - rekao je Pirgov i dodao da je požar izbio sa prednjeg dela autobusa, najverovatnije u sistemu grejanja.

Dodao je da je informaciju o nesreći primio u 03:04 i da je oko 03:30 sati stigao na mestu tragedije, gde su već bili vatrogasci i Hitna pomoć.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.