NAJMANJE ŠESTORO DECE U KRITIČNOM STANJU: Nakon povreda zadobijenih na božićnoj paradi u Viskonsinu
Ilustracija, Foto: Profimedia

VISKONSIN

NAJMANJE ŠESTORO DECE U KRITIČNOM STANJU: Nakon povreda zadobijenih na božićnoj paradi u Viskonsinu

Dvojica policijskih službenika, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer nisu ovlašćeni da daju izjave, identifikovali su osobu kao 39-godišnjeg Darela Bruksa

Objavljeno:

Najmanje šestoro dece, povređeno na božićnoj paradi u Milvokiju je u kritičnom stanju, saopštile su bolničke vlasti.

Najmanje pet osoba je poginulo i više od 40 je povređeno kada je u nedelju terensko vozilo uletelo u masu ljudi okupljenih za Božićnu paradu u američkoj saveznoj državi Viskonsin, saopštila je policija.

Jedna osoba je privedena, a zvaničnik policije, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za Asošijeted pres da policija istražuje da li je vozač automobila bežao jer je bio umešan u drugi zločin.

Dvojica policijskih službenika, govoreći pod uslovom anonimnosti, jer nisu ovlašćeni da daju izjave, identifikovali su osobu kao 39-godišnjeg Darela Bruksa.

Bruks, već ima krivični dosije zbog porodičnog nasilja, pružanja otpora pri hapšenju, kao i zbog neovlašćenog posedovanja oružja.

Viskonsin
foto: Profimedia

On je 19. novembra pušten iz pritvora uz kauciju od 1.000 dolara.

Lekari kažu da je 18 pacijenata između tri i 16 godina prebačeno u Dečju bolnicu Viskonsin, među kojima su tri para braće i sestara.

Hospitalizovani su zadobili teške povrede glave, prelome kostiju i ogrebotine na licu, pri čemu je šest osoba operisano u nedelju uveče, a još dvoje danas.

Parada je bila u toku kada je terensko vozilo srušilo ogradu i uputilo se ka glavnoj ulici. Vozilo je oborilo više od 200 osoba, a među njima je bilo dece, i bilo je više povređenih u incidentu, rekao je šef policije Den Tompson ranije na konferenciji za novinare.

Među poginulima su i članovi lokalne plesne grupe.

Jedna osoba je privedena nakon što je policajac otvorio vatru na vozilo u pokušaju da ga zaustavi, saopštile su vlasti.

Šef policije Den Tompson rekao je da je „osoba od interesa“ u pritvoru bez dodatnih detalja o toj osobi i mogućem mogtivu.

Policija je našla vozilo i u toku je istraga, rekli su zvaničnici navodeći da su vlasti identifikovale jednu osobu u okviru istrage.

Škole danas neće raditi u tom gradu i neki putevi će ostati zatvoreni dok traje istraga, rekao je Tompson.

Prema očevicima, vozilo je uletelo u paradu iza grupe školskih muzičara.

Američki predsednik Džozef Bajden obavešten je o incidentu, saopštila je Bela kuća dodajući da prate šta se dešava i da su u kontaktu sa lokalnim zvaničnicima kojima je ponuđena pomoć.

Incident se dogodio na kraju burne nedelje u Viskonsinu gde je završeno suđenje na kome je oslobodjen krivice mladi Amerikanac Kajl Ritenhaus kojem se sudilo za ubistvo dva muškarca prošle godine tokom nereda i demonstracija protiv policijskog nasilja u Kenoši, mestu koja se nalazi na oko 80 kilometara od Vokiše.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.