NOĆ MASOVNE PLJAČKE U SAN FRANCISKU: Jedan propust u zakonu može biti krivac? (VIDEO)
Pljačke u San Francisku, Foto: Printscreen/Twitter

užas

NOĆ MASOVNE PLJAČKE U SAN FRANCISKU: Jedan propust u zakonu može biti krivac? (VIDEO)

Brojne prodavnice, uključujući Luj Viton i Blumingdejl, pogođene su u petak uveče kao deo masovne pljačke čiji cilj su bile firme na Union skveru u Kaliforniji.

Objavljeno:

Gradonačelnik San Franciska i šef policije obećali su „promene“ nakon noći masovne pljačke, zločina koji postaje sve češći u gradu i koji odvraća kompanije.

Brojne prodavnice, uključujući Luj Viton i Blumingdejl, pogođene su u petak uveče kao deo masovne pljačke čiji cilj su bile firme na Union skveru u Kaliforniji.

Na subotnjoj konferenciji za novinare koja se bavila napadom na preduzeća, gradonačelnik Londona Brid je obećao „promene“ u oblasti koje će ograničiti pristup automobilima nakon „užasne“ noći zločina. Šef policije Bil Skot je na sličan način ukazao na promene infrastrukture kao na meru koja će sprečiti buduće masovne pljačke.

„Moramo da otežamo ljudima da urade ono što su radili sinoć. Zaustavite se pored preduzeća, razbijte prozore, obrišite sve što mogu da ponesu, ukrcajte se u njihove automobile parkirane na ivičnjaku i idite“, rekao je Skot, dodajući da je osam osoba uhapšeno u vezi sa pljačkom.

Neki od pljački su snimljeni kamerom, sa nekoliko policajaca na vidiku, a mnogi lopovi prolaze pored policije bez otpora.

Skot je rekao da će policija "poplaviti" područje gde su se pljačke dogodile u "doglednoj budućnosti". „Učinićemo šta treba da stanemo na kraj ovom ludilu“, rekao je on.

Pored vandalizma i pljačke u petak uveče, u prodavnicu Nordstroma upalo u subotu uveče desetine pljačkaša, koji su ušli i opljačkali lokaciju za manje od minut, prema policiji. Tokom pljačke su napadnuta tri zaposlena.

Čini se da snimci sa lica mesta pokazuju da većina pljačkaša prolazi pored policije.

Krađa je postala trend u San Francisku, što je dovelo do toga da kompanije poput Valgrinsa zatvore brojne lokacije i druge prodavce kako bi ograničile svoje radno vreme.

Aktivisti su ukazali na to da propis po kome krađa predmeta čija je vrednost manja od 950 dolara nije krivično delo o glavni faktor u porastu krađe i njenom naknadnom uticaju na preduzeća.

Krađa u gradu je dostigla tačku u kojoj su video snimci kriminalaca koji s lakoćom kradu firme sve češći na društvenim mrežama, što je dovelo do toga da grad.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.