Mogući kandidat za predsednika Francuske, Erik Zemur imaće uskoro prvi miting
Erik Zemur, Foto: Printscreen/Youtube

kampanja

Mogući kandidat za predsednika Francuske, Erik Zemur imaće uskoro prvi miting

Njegovo okruženje reklo je nedavno agenciji Frans pres da će Zemur verovatno pre 5. decembra zvanično saopštiti da će biti kandidat na predsedničkim izborima

Objavljeno:

Erik Zemur (Eric Zemmour), francuski pisac i esejista koji naginje ekstremnoj desnici, izjavio je danas da će 5. decembra održati javni skup u pariskoj koncertnoj dvorani Zenit, dok njegovo okruženje smatra da će to biti njegov prvi miting u kampanji za predsedničke izbore.

"Nastavak priče počinje u Zenitu 5. decembra u Parizu. Dodjite da zajedno pišemo tu priču", rekao je Zemur pet meseci pred predsedničke izbore u Francuskoj.

Njegovo okruženje reklo je nedavno agenciji Frans pres da će Zemur verovatno pre 5. decembra zvanično saopštiti da će biti kandidat na predsedničkim izborima.

Posle vrtoglavog prodora u anketama javnog mnjenja od septembra kada se pominjao da bi mogao čak da udje u drugi krug predsedničkih izbora, ; Zemur se sada suočava sa prvim teškoćama jer opada njegova popularnost, a neke dvorane odbijaju da organizuje njegove skupove.

Zemur je često bio sudski gonjen zbog kontrovernih izjava. On je 2011. godine osudjen za podsticanje rasne diskriminacije, a 2018. godine za podsticanje mržnje prema muslimanima.

Predstavlja se kao bonapartista, a zalaže se za populističku desnicu - okupljanje narodne klase i patriotske buržoazije, kao i za zaustavljanje imigracije i ukidanje prava tla, koje se odnosi na pravo stranaca da steknu državljanstvo ukoliko su rodjeni u Francuskoj, preneli su francuski mediji.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.